SONY

menu
Search button in the site

Open the search area of the siteく

[Home Entertainment & Sound Products için Sony'nin bulut hizmeti hesabına] ilişkin Gizlilik Politikası

Son Güncelleme: 20/02/2024


Bu Gizlilik Politikası, [Home Entertainment & Sound Products için Sony'nin bulut hizmeti hesabınızla] (“[SHES Hesabı]”) bağlantılı olarak kişisel verilerinizi nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve/veya depoladığımızı açıklamaktadır. Ayrıca, gerçekleştirdiğimiz işleme işlemlerinin bazılarına itirazda bulunma hakkınızı da içeren veri koruma haklarınızı tanımlamaktadır. Haklarınız ve haklarınızı nasıl kullanacağınız ile ilgili daha fazla bilgi aşağıdaki 8. Bölüm: Gizlilik Hakları (AEA ve Kaliforniya Gizlilik Hakları dahildir) kısmında belirtilmektedir.


“Biz”, “bizi” veya “bizim” ifadeleriyle bir Sony grup şirketi olan (1-7-1, Konan, Minato-ku, Tokyo 108-0075, Japan) (“Sony”) Sony Corporation'dan bahsetmekteyiz. "Denetleyici" ve "işleyici" kavramlarının tanımlandığı yürürlükteki veri koruma yasaları ve yönetmeliklerinin amaçları doğrultusunda SONY, bu Gizlilik Politikasında açıklanan Toplanan Verilerin "denetleyicisidir".


Belirli Sony uygulamalarını veya uygulama işlevlerini kullanmak için bu SHES Hesabını kullanmaya devam etmeniz gerekecektir.


Sony uygulamasının veya hizmetinin geçerli durumdaki gizlilik politikası, SHES Account'unuzun söz konusu özellik veya hizmetle bağlantılı olarak nasıl kullanılacağını ve hangi Sony grup şirketinin sorumlu olduğunu size bildirecektir. Her uygulamanın veya hizmetin gizlilik politikasını, söz konusu uygulamanın veya hizmetin ayarlar menüsünde bulabilirsiniz.


Bu gizlilik politikası yalnızca bu SHES Hesabı hizmeti için geçerli olup ürünleri, yazılım ve servisleriyle ilgili olarak Sony grup şirketleri veya herhangi bir üçüncü taraf ile etkileşiminizde geçerli olabilecek olan diğer herhangi bir gizlilik politikasına ek niteliğindedir.


Bu Gizlilik Politikasında;

  • “Sony grup şirketleri” ifadesiyle Sony Group Corporation veya Sony'nin nihai ana şirketinden ve Sony'nin nihai ana şirketi tarafından kontrol edilen tüm şirketler veya tüzel kişiliklerden bahsetmekteyiz.
  • Tayvan bölgesi bağlamında, bu gizlilik politikasında bahsedilen TV, TV ve Monitör/Ekran anlamlarına gelmektedir.

ÖNEMLİ NOKTALARIN ÖZETİ

  • Sony, SHES Hesabını sunmak için Toplanan Verileri kullanır. Bunun hakkında daha fazlasını öğrenmek için, lütfen Bölüm 1. SHES Hesabı ile bağlantılı olarak Sony hangi kişisel verileri toplar? ve Bölüm 2 Sony, Toplanan Verileri nasıl kullanır? kapsamını okuyun.
  • Bulunduğunuz konuma bağlı olarak Sony'nin gerçekleştirdiği işleme işlemlerinin bazılarına itirazda bulunma hakkını da içerebilen belirli haklarınız bulunmaktadır. Lütfen 8. Bölümü okuyun. Gizlilik Hakları (AEA ve Kaliforniya Gizlilik Hakları dahildir). Bunun hakkında daha fazlasını öğrenmek için.
  • Bizim adımıza veri işlemesi için Sony grup şirketlerini veya bir üçüncü tarafı görevlendirdiğimizde Toplanan Verileri, kanunen gerekli olması halinde veya diğer belirli durumlarda açıklarız. Lütfen Bölüm 3'e bakın. Bunun hakkında daha fazlasını öğrenmek için Toplanan Verilere başka kimler erişebilir.
  • Bulunduğunuz konuma bağlı olarak Toplanan Verileri bulunduğunuz ülkeden/bölgeden ABD, Japonya ve yaşadığınız ülkedeki/bölgedeki ile aynı seviyede veri koruması sunamayabilecek diğer yargı alanlarına aktarabiliriz. Lütfen 5. Bölümü okuyun. Toplanan Verilerin Uluslararası Aktarımı ve İşleme İzni. Bunun hakkında daha fazlasını öğrenmek için.
  • Asya ve Okyanusya Sakinleri (Çin hariç), daha fazla bilgi almak için lütfen 9. Bölüm: Ek Bildirim kısmına bakın.

1. SHES Hesabı ile bağlantılı olarak Sony hangi kişisel verileri toplar?

SHES Account'un web sitesini kullanımınızla ilgili bilgilere (erişim durumu vb.) ek olarak, bazıları belirli yargı bölgelerinde kişisel bilgi olarak kabul edilebilecek aşağıdaki bilgileri toplarız (topluca "Toplanan Veriler").


(A) Kimlik doğrulama sırasında

Bir SHES Account oluşturmak için, bir SHES Account için bir Sony account'un (SHES Cloud Service) zorunlu olması kaydıyla, öncelikle (1) bir Sony account (SHES Cloud Service) veya (2) bir Google, Facebook, Amazon veya Apple (“ID sağlayıcı”) kimlik doğrulaması aracılığıyla oturum açma kimlik doğrulaması gerçekleştirmeniz gerekir.


Her bir kimlik doğrulama yöntemi ile bağlantılı olarak topladığımız veriler hakkında daha fazla bilgi aşağıda bulunmaktadır. Size SHES Hesabı hizmetini sunmak veya cihazınızı bir hizmete bağlamak amacıyla bizim için gerekli olan Cookie'leri, etkinlik kodlarını ve/veya belirteçleri kullanırız.


Sony account (SHES Cloud service) kimlik doğrulaması

Bir SHES Account oluştururken, kimlik doğrulaması için bir Sony account (SHES Cloud Service) oluşturmayı veya kullanmayı tercih ederseniz, Sony aşağıdaki bilgileri toplayacaktır:

  • E-posta adresi;
  • Şifre;
  • Doğum tarihi;
  • Ülke/bölge ve
  • Dil tercihleri.

Sony account'ınız (SHES Cloud service) ile başarıyla oturum açtığınızda, TV'niz veya mobil cihazınız bu Sony account (SHES Cloud service) bir dijital ‘erişim belirteci’ alır. Aynı oturum açma ID'si (e-posta adresi) ile şifreyi kullanmanız durumunda, diğer Sony ürünleri ile hizmetleri için kullanılan bazı Sony account'ların otomatik olarak bağlanacağını lütfen aklınızda bulundurun. Hesapları bağlama konusunda daha fazla bilgi için lütfen https://acm.account.sony.com/linking-account adresini ziyaret edin.


Şifre yönetimi/sıfırlama ve kimlik doğrulama için Sony account'ın (SHES Cloud service) güvenlik ayarları sayfasında bir güvenlik sorusu ile yanıtı ve telefon numarası kaydedebilirsiniz. Bu Toplanan Veriler diğer herhangi bir amaç doğrultusunda kullanılmaz.


Kimlik sağlayıcı ile kimlik doğrulama

SHES Account oluştururken bir ID sağlayıcı ile kimlik doğrulamasını seçmeniz durumunda Sony aşağıdaki bilgileri toplayacaktır:

  • Adınız ve soyadınız;
  • E-posta adresi;
  • Oturum açma kimlik doğrulaması sonucunda oluşturulan belirteçler ve
  • Seçtiğiniz kimlik sağlayıcı hizmeti

Bir ID sağlayıcıdan veya ID sağlayıcı aracılığıyla topladığımız bilgilerin ID sağlayıcı üzerinde ayarladığınız gizlilik ayarlarına ve SHES Hesabınız ile bir ID sağlayıcısındaki hesabınıza bağlama sürecinde bize verdiğiniz izinlere bağlı olabileceğini unutmayın. Toplanan Verileri ID sağlayıcı ile paylaşmamaktayız ve bir ID sağlayıcının hakkınızda sahip olduğu kişisel bilgiler, hizmetimizden bağımsız olarak ID sağlayıcı tarafından edinilmektedir ve Sony bundan sorumlu değildir.


İlgili ID sağlayıcının verilerinizi işleme sürecini nasıl ele aldığı konusunda daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerini ziyaret edin:


(B) SHES Hesabı oluşturma sırasında

Oturum açma kimlik doğrulamasını tamamlamanızın ardından SHES Hesabınızı oluşturacaksınız ve tanımlayıcı bilgiler atayacağız, belirteçler oluşturacağız ve sunduğunuz şu bilgileri toplayacağız:

  • E-posta adresi;
  • Ekran adı;
  • Ülke/bölge;
  • Posta kodu.

Kullanmayı seçtiğiniz her bir e-posta adresi için ayrı bir SHES Hesabı oluşturabileceğinizi lütfen unutmayın.

2. Sony, Toplanan Verileri nasıl kullanır?

(A) Hizmetlerin sağlanması

Sony, sizinle arasındaki sözleşmenin gereklerini yerine getirmek için Toplanan Verileri işler:

  • SHES Account'unuzu kontrol etmek ve korumak ve
  • SHES Account hakkındaki sorularınıza yanıt vermek.

Yasal dayanağını AB kanunu kapsamındaki Article 6 (1) (b) General Data Protection Regulation'nın oluşturduğu SONY tarafından yapılan veri işleminin, aramızdaki ilişki kapsamındaki [Kullanım Koşulları]'nın uygulanması için gerekli olduğunu lütfen unutmayın.


(B) E-posta ile Pazarlama

İzninizle, Sony Corporation bu amaçla Toplanan Verilerinizi (SHES Account'un web sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (erişim durumu vb.), oturum açma kimlik doğrulaması sonucunda verilen belirteçler ve seçtiğiniz kimlik sağlayıcı hizmeti hariç) toplayacak ve Sony Europe B.V. (bağımsız bir denetleyici olarak); Sony Electronics Inc; Sony of Canada Ltd veya Sony (China) Limited ve bulunduğunuz yere bağlı olarak diğer Sony grup şirketleri ile paylaşacak ve size e-posta yoluyla ilginizi çekebilecek Sony ürünleri, hizmetleri ve diğer tekliflerle ilgili genel bilgiler, öneriler ve reklamlar ve pazarlama sağlayacaktır.


Onayınız, EU-law (Article 6 (1) (a) General Data Protection Regulation) kapsamında belirtildiği şekilde size e-posta ile pazarlama içerikleri sunarken Toplanan Verilerinizi Sony Europe B.V. ile paylaşma konusunda SONY için yasal dayanak oluşturacaktır.


Toplanan Verilerin, kullandığınız ilgili uygulama veya hizmetten alınan kullanım verileriyle birleştirilebileceğini ve böylece bu e-posta pazarlamasının size yeni ürün bilgileri, makaleler, teklifler, promosyonlar ve Sony ürünleri, hizmetleri ve ilginizi çekebilecek diğer teklifler hakkında öneriler sunmak için kişiselleştirilebileceğini veya uyarlanabileceğini lütfen unutmayın. Sony Corporation; tercihleriniz doğrultusunda (ilgili ürün uygulamasında sizin tarafından ayarlanan tercihler) Toplanan Verilerinizi bulunduğunuz yere bağlı olarak Sony Europe B.V. (bağımsız bir denetleyici olarak), Sony Electronics Inc, Sony of Canada Ltd veya Sony (China) Limited ve diğer Sony grup şirketleri ile bu amaç doğrultusunda onayınıza istinaden paylaşacaktır.


[AEA'da İkamet Edenler İçin]

Ek onayınıza (ürün uygulamasında ve oluşturduğunuz My Sony ID'de belirtilen) istinaden Sony Europe B.V.; Toplanan Verilerin (oturum açma kimlik doğrulaması ve tercih ettiğiniz kimlik sağlayıcı hizmeti kapsamında düzenlenen belirteçler, SHES Hesabının web sitesini kullanmanız hakkındaki bilgiler (erişim durumu vb.) hariç olmak üzere) ve topladığı diğer verilerin (bağlı olan Sony cihazı veya uygulamasının kullanılması sonucunda ortaya çıkan kullanıcı günlükleri gibi) profilinin oluşturulması sayesinde kişiselleştirmeyi veya özelleştirmeyi gerçekleştirir.

Onayınız, EU-law (Article 6 (1) (a) General Data Protection Regulation) kapsamında belirtildiği şekilde size kişiselleştirilmiş ve özelleştirilmiş e-posta ile pazarlama içerikleri sunarken Toplanan Verilerinizi Sony Europe B.V. ile paylaşma konusunda SONY için yasal dayanak oluşturacaktır.


Alanınızdaki veya bölgenizdeki Sony grup şirketinden gelen e-postadaki "abonelikten çık" bağlantısını kullanarak veya yerel Sony grup elektronik şirketinizin gizlilik politikasına başvurarak istediğiniz zaman e-posta pazarlama aboneliğinden çıkabilirsiniz. Sony grup şirketlerinin gizlilik uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için lütfen ilgili gizlilik politikasına başvurun.


ABD'de ikamet eden kişiler için bu 2. Bölümdeki amaçlar doğrultusunda kullanılacak, yaşadığınız bölgede bulunan Sony grup şirketi Sony Europe B.V. olmayıp Sony Electronics Inc.'dir.

https://products.sel.sony.com/SEL/legal/privacy.html [Gizlilik Politikası] ve CA Gizlilik Politikası


Kanada'da ikamet eden kişiler için bu 2. Bölümdeki amaçlar doğrultusunda kullanılacak, yaşadığınız bölgede bulunan Sony grup şirketi Sony Europe B.V. olmayıp Sony of Canada Ltd.'dir.

(İNG) http://corporate.sony.ca/view/privacy.htm

(FRA) http://fr.corporate.sony.ca/view/politiquedeconfidentialite.htm


Çin'de ikamet eden kişiler için bu 2. Bölümdeki amaçlar doğrultusunda kullanılacak, yaşadığınız bölgede bulunan Sony grup şirketi Sony (China) Limited'dir.

https://www.sony.com.cn/privacy/terms.html

3. Toplanan Verilere başka kimler erişebilir?

İkamet ettiğiniz ülkenin AEA içerisinde bulunması durumunda Sony, Toplanan Verileri aşağıdaki şekilde Sony Europe B.V.'nin (bağımsız bir denetleyici olarak) ve üçüncü tarafların kullanımına açacaktır. İkamet ettiğiniz ülke AEA dışındaysa, Sony bu verileri Sony Electronics Inc; Sony of Canada Ltd veya Sony (China) Limited dahil olmak üzere yerel Sony elektronik şirketinize veya diğer Sony grup şirketlerine ve ikamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak aşağıdaki şekilde üçüncü taraflara aktarabilir.


Sony grup şirketleri ve üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları

Sorularınız veya Sony ürünlerinin iadesine veya onarımına ilişkin talebiniz hakkında Sony grup şirketiniz ile iletişime geçmeniz durumunda, Toplanan Verileri söz konusu talebinizle bağlantılı olarak bahsi geçen Sony grup şirketi ile paylaşmamız gerekebilir.


Sony Toplanan Verileri işlemesi için Sony grup şirketlerini veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları kullanabilir. Hizmet sağlayıcılarımız arasında, bize veri yedekleme hizmetleri sağlayan ve ABD'de bulunan Amazon Web Services, Inc. dahil olmak üzere müşteri destek satıcıları, BT satıcıları ve veri barındırma satıcıları bulunmaktadır. Hizmet sağlayıcılar, bu Gizlilik Politikasında belirtilen faaliyetleri Sony adına, Sony'nin işleyicileri olarak hareket ederek gerçekleştirmeleri amacıyla görevlendirilirler.


Şirket devri

Şirketlerin bir kısmını veya tamamını satmamız ya da devretmemiz durumunda Toplanan Veriler bizim tarafımızdan satın alan veya iktisap eden kuruluşa devredilebilir. Bu tür bir işlem gerçekleşmeden önce, Toplanan Verilerin gizliliğini sağlamaya devam edeceğiz ve söz konusu işlemden sonra Toplanan Verileri, makul olarak silinebilir hale gelir gelmez sileceğiz.


Uyumluluk ve Yaptırım

Sizin tarafınızdan veya aleyhinizde yapılan şikayetleri araştırmak veya kendimizi, Sony grup şirketlerini veya üçüncü tarafları yasa dışı, suç teşkil eden veya zararlı faaliyetlerden korumak veya bunlara karşı savunmak için tüm Toplanan Verileri polis ve uygun görülen diğer yetkililer dahil olmak üzere yasalar, yönetmelikler veya kurallar gereğince zorunlu kılındığı şekilde saklayacağız, kullanacağız ve/veya ifşa edeceğiz.

4. Verilerin Tutulması, Toplanan Verilerin Yönetilmesi

Yerel yasalarca daha uzun süre tutulması şart koşulmadığı sürece, SHES Hesabınızı silmenizin ardından Toplanan Verileri 6 ay boyunca tutmaya devam edeceğiz. Belirli bilgileri yasal zorunluluklar nedeniyle tutmak zorunda kalabileceğimizi lütfen unutmayın.

Sony'nin bu Toplanan Verilere ihtiyacı kalmaması halinde, söz konusu veriler Sony'nin dahili bilgi güvenliği politikalarına uygun olarak imha edilecektir ve bu verilerdeki kişisel bilgiler gizlenecektir. Tanınamayacak hale getirilecek ifadesi, Toplanan Verilerden sizin kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek olan bilgilerin çıkarılması anlamına gelmektedir.

5. Toplanan Verilerin Uluslararası Aktarımı

Toplanan Veriler, bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenecek, saklanacak ve Japonya ve ABD dahil olmak üzere ikamet ettiğiniz yargı yetkisi alanının dışındaki çeşitli yargı yetkisi alanlarına aktarılacaktır. Toplanan Veriler, bizim veya hizmet sağlayıcılarımızdan biri için çalışan, yargı yetkisi alanınız dışında faaliyet gösteren personel tarafından işlenecektir ve bu ülkelerdeki söz konusu personel tarafından görülebilecektir.

Bize Toplanan Verileri sağlayarak, gizlilik yasalarının ikamet ettiğiniz ve/veya vatandaşı olduğunuz ülkedeki yasalar kadar kapsamlı olmayabileceği yargı yetkisi alanlarına bilgilerinizin aktarılmasına, işlenmesine ve saklanmasına izin vermiş olursunuz. Ayrıca, aktarılması halinde ikametiniz dışındaki ülkelerdeki/bölgelerdeki mahkemeler, kolluk kuvvetleri ve diğer yetkililer de Toplanan Verilere erişme hakkına sahip olabilirler. Toplanan Verilerin herhangi bir aktarımının yürürlükteki veri koruma mevzuatının gerekliliklerini karşılamasını ve kişisel bilgilerinizin toplanma amacıyla ilgili olmayan amaçlar için kullanılmamasını veya yasaların gerektirdiği veya izin verdiği durumlar dışında izniniz olmadan hizmet sağlayıcılara iletilmemesini sağlamak için makul adımlar attık.


Toplanan Verilerin AEA dışına aktarılması ve bu paydaş ya da satıcının AB Komisyonu uygunluk kararına tabi olmayan bir ülkede bulunması durumunda, Toplanan Veriler AB Komisyonu tarafından onaylanan standartları şart koşan ve buradan erişilebilen sözleşme maddeleri veya satıcının Bağlayan Şirket Kuralları kapsamında gerektiği gibi korunacaktır.

6. Güvenlik

Sony Toplanan Verileri; kaybolmaya, suistimal edilmeye veya değiştirilmeye karşı korumak için tasarlanmış makul seviyedeki güvenlik önlemlerini almayı taahhüt etmektedir. Bilgi güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz, ancak sistemlerimizde depoladığımız veya üçüncü taraf yüklenicilerimizin sistemlerinde depolanan herhangi bir bilginin mutlak güvenliğini garanti edemeyiz.

7. Çocukların gizliliği

Sony, ABD'deki ve diğer ülkelerdeki yerel yargı bölgelerinde geçerli olan Çocukların Çevrim İçi Gizliliğinin Korunması Yasası da dahil olmak üzere çocuklarla ilgili kişisel bilgilerin toplanması, saklanması ve kullanımı ile ilgili kanunlara ve düzenlemelere uymayı taahhüt etmektedir.


Bu SHES Hesabının genel bir hedef kitleye hitap etmesi amaçlanmaktadır; SHES Hesabı belirli bir kitleye yönelik değildir ve kasıtlı olarak 16 veya Çin'de ikamet edenler için 14 yaşın altındaki çocuklardan kişisel bilgi toplamamaktadır. İkamet ettiğiniz ülkeye/bölgeye bağlı olarak, çocuk yaşı için uygulanan bu alt sınır farklılık gösterebilir.


Bir ebeveyn veya veliyseniz ve çocuğunuzun kişisel bilgilerini onayınız olmadan bize verdiğinden endişe ediyorsanız, bizimle aşağıda bulunan 11. Bölüm: İletişim Bilgileri kısmında belirtildiği şekilde iletişim kurmanız gerekmektedir.

8. Gizlilik Hakları (AEA ve Kaliforniya Gizlilik Hakları dahildir)

Bazı ülkelerde, Sony'nin sizinle ilgili Toplanan Verileri tutmasına ilişkin olarak belirli haklara sahipsiniz. Bu haklar, Sony veya Sony grup şirketlerinin sizin hakkınızda tuttuğu Toplanan Verilerin bir kopyasını talep etme hakkını içerebilir ve/veya Sony veya Sony grup şirketlerinin söz konusu Toplanan Verilerin yanlış olması durumunda düzeltmesini, değiştirmesini, silmesini, yok etmesini isteyebilir veya bunların işlenmesine ve/veya kullanılmasına itiraz edebilir veya işlenmesini engellemeyi/kısıtlamayı talep edebilirsiniz. Bazı ülkelerde, bazı türlerdeki Toplanan Bilgileri size yapılandırılmış, makine tarafından okunabilir bir biçimde sunmamızı isteyebilirsiniz ve söz konusu verileri başka bir denetçi ile paylaşmamızı (port) talep edebilirsiniz. Örneğin, isteğinizi gerçekleştirmek başka bir kişinin kişisel verilerini açığa çıkaracaksa veya yasalar tarafından tutmamız gereken veya tutma konusunda zorunlu meşru çıkarlara sahip olduğumuz Toplanan Verileri silmemizi talep ederseniz, bu haklar sınırlandırılabilir. Bu haklardan herhangi birini kullanmak isterseniz, lütfen bizimle aşağıdaki Bölüm 11. İletişim bilgileri kapsamında belirtilen şekilde iletişime geçin. Sorularınızı, endişelerinizi ele alma şeklimizden memnun değilseniz veya kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında herhangi bir şikayetiniz varsa, yerel veri koruma denetimi kurumuna şikayette bulunma hakkınız bulunmaktadır.


[AB, BK ve İsviçre'de ikamet edenler için bildirim]

AEA, BK veya İsviçre'de ikamet ediyorsanız, (AEA'da bulunmanız durumunda GDPR Art. 15-18. ve Art. 19-21'e istinaden) aşağıdaki haklara sahip olabilirsiniz:

  • Toplanan Verilere (kopyaları da dahil) erişme (GDPR Art. 15); Toplanan Verilerin işlenmesini düzeltme, silme ya da sınırlama (durdurma ya da etkinleştirme) (GDPR Art. 16-18) ve bir sözleşme ya da kendi rızanızla bize sunmuş olduğunuz Toplanan Verileri belirli bir yapıda, makine tarafından okunabilir formatta alma ve Toplanan Verileri (port) başka bir veri sorumlusuyla paylaşmamızı talep etme (GDPR Art. 20) hakkına sahipsiniz.
  • Ayrıca, bazı koşullarda Toplanan Verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz (özellikle, sözleşme kapsamındaki veya diğer yasal gereklilikleri yerine getirmek için verileri işlemek zorunda olmadığımız veya verileri doğrudan pazarlama amaçlı olarak kullandığımız durumlarda – GDPR Art. 21).
  • Onayınızı talep ettiğimiz durumlarda, onayınızı dilediğiniz zaman geri çekebilirsiniz (GDPR Art. 7 para. 3). Verilerinizi işlenmesi konusundaki onayınızı geri çekmeyi talep ederseniz, bu durum talep ettiğiniz zamana kadar yapılan herhangi bir işleme faaliyetini etkilemeyecektir.

Örneğin, isteğinizi gerçekleştirmek başka bir şahsın kişisel verilerini açığa çıkaracaksa veya yasalar tarafından tutmamız gereken veya tutma konusunda zorunlu meşru çıkarlara sahip olduğumuz bilgileri silmemizi talep etmeniz durumunda bu haklar sınırlandırılabilir.

Toplanan Verilerinizi kullanmamızla ilgili yaşadığınız sorunlar veya endişelerinizle ilgili olarak her ne kadar size yardımcı olabilmeyi umuyor olsak da; yaşadığınız, çalıştığınız ya da veri koruma ihlalinin gerçekleştiğini düşündüğünüz yerdeki bir veri koruma denetleyici kurumuna şikayette bulunma hakkınız (GDPR Art. 77(1)) vardır.


[California'da İkamet Edenler için Bildirim]


(i) Colorado, Connecticut, Utah ve Virginia'da İkamet Edenler için Bildirim


Gizlilik Politikamızda ve aşağıdaki Tablo 1'de işlediğimiz kişisel veri kategorilerini, kişisel verilerin işlenme amacını, paylaşılan kişisel veri kategorilerini ve kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü taraf kategorilerini belirtiyoruz.

2023 yılından itibaren Colorado, Connecticut, Utah ve Virginia dahil olmak üzere bazı eyaletlerdeki tüketiciler aşağıdaki haklara sahip olabilirler:


Bilme Hakkı: Sizinle ilgili kişisel verileri işleyip işlemediğimizi teyit etme hakkı.


Düzeltme Hakkı: Hakkınızda tuttuğumuz yanlış Kişisel Verileri düzeltme hakkı.


Silme Hakkı: Sizin tarafınızdan sağlanan veya hakkınızda elde edilen Kişisel Verileri silme hakkı.


Veri Taşınabilirliği Hakkı: Kişisel verilerinize erişme ve daha önce tarafımızdan toplanan Kişisel Verilerin bir kopyasını ve mümkün olduğu ölçüde, veri taşınabilirliğine izin vermek için kolayca kullanılabilir bir biçimde alma hakkı.


İtiraz Hakkı: Herhangi bir nedenle gizlilik haklarınızı kullanma talebinizle ilgili olarak tarafımızdan alınan bir karara itiraz etmek isterseniz, bize itirazda bulunma hakkına sahipsiniz. Lütfen tam adınızı, itirazınızın dayanağını ve dikkate alınması gereken ek bilgileri ekleyin.


Yukarıda listelenen haklardan birini kullanmak için bir talepte bulunmak isterseniz, bu formu doldurarak bunu yapabilirsiniz: Veri Talepleri


Hedefli Reklamlardan Vazgeçme Hakkı: Yerel Sony elektronik şirketiniz, geçerli eyalet yasaları kapsamında “targeted advertising” veya veri "sale" (satışı) olarak değerlendirilebilecek çevrimiçi reklamcılık ve analiz uygulamalarında bulunabilir.


Hedefli reklamları devre dışı bırakma haklarınızı kullanmak için, lütfen ilgili uygulama veya hizmetten erişilebilen SHES Account'un hesap sayfasındaki [Hesap Ayarları] bölümündeki "Personal Information" ayarının devre dışı bırakıldığından emin olun.

Buradan da bir talep gönderebilirsiniz: Hedefli Reklamı Seçim Dışı Bırakmak


Profil Oluşturma veya Kişisel Bilgilerin Satışından Vazgeçme Hakkı: Eyalet yasaları, Kişisel Verilerinizin satışını ve yasal veya benzer şekilde önemli etkiler yaratan kararların desteklenmesinde profil oluşturmaktan vazgeçmenize izin verebilirken, şu anda bu faaliyetlerden herhangi birini gerçekleştirmiyoruz.


(ii) California'da ikamet edenler için bildirim: California Gizlilik Bildirimi


Bu California Gizlilik Bildirimi 20/02/2024 tarihinden itibaren geçerlidir.


Gizlilik Politikamızı tamamlayan bu California Gizlilik Bildirimi, California Tüketicilerinin kişisel bilgilerine ilişkin olarak, değiştirilmiş haliyle California Gizlilik Hakları Yasası ve bu yasa kapsamında kabul edilen tüm uygulama yönetmelikleri ("CPRA") uyarınca gerekli olan açıklamaları ve hakları ortaya koymaktadır. Bu California Gizlilik Bildiriminde kullanılan terimler (tanımlanmış büyük harfli terimler dahil), aksi belirtilmedikçe CPRA'da verilen anlamlarla aynıdır.


California Tüketici Hakları. Belirli istisnalara tabi olarak, bir California tüketicisi olarak, CA Kişisel Bilgilerinizle ilgili aşağıdaki haklara sahip olabilirsiniz:

  • Bilme Hakkı. Hakkınızda topladığımız Kişisel Bilgilerin kategorilerini ve/veya belirli parçalarını size sağlamamızı talep etme hakkı da dahil olmak üzere, hangi Kişisel Bilgileri topladığımız, kullandığımız, açıkladığımız ve sattığımız hakkında bilgi talep etme;
  • Silme Hakkı. Hakkınızda topladığımız Kişisel Bilgilerin silinmesini talep etme;
  • Düzeltme Hakkı. Hakkınızda tuttuğumuz yanlış Kişisel Bilgilerin düzeltilmesini talep etme;
  • "Do Not Sell or Share My Personal Information." Bağlamlar arası davranışsal reklamcılık (yani hedefli reklamcılık) için Kişisel Bilgilerinizin "sale" veya Kişisel Bilgilerinizin üçüncü bir tarafla "sharing" vazgeçme talebi. Bağlamlar arası davranışsal reklamcılık için 16 yaşından küçük kişilerin Kişisel Bilgilerini bilerek toplamadığımız gibi, Kişisel Bilgilerini bilerek satmıyor veya paylaşmıyoruz.
  • "Limit the Use and Disclosure of Sensitive Personal Information." Bir işletme, Hassas Kişisel Bilgilerin Kullanımını ve Açıklanmasını Sınırlandırma Hakkını yalnızca Hassas Kişisel Bilgiler bir tüketici hakkında özellik çıkarımı yapmak amacıyla toplandığında veya işlendiğinde ya da belirli yasal istisnalar kapsamına girmediğinde sağlamalıdır. Hassas Kişisel Bilgileri kullanmamız bir istisna kapsamındadır, bu nedenle şu anda bu hakkı sunmuyoruz.

Temsilciler. Bir tüketici adına talepte bulunan yetkili bir temsilciyseniz, lütfen ilgili talebi aşağıdaki talimatlara göre doldurun. Talebe konu olan kişi tarafından imzalanmış, onun adına talepte bulunmanıza yetki veren yazılı bir izin talep etmek için takip edeceğiz. Yazılı izin, sizin tam yasal adınızı, talebe konu olan kişinin tam yasal adını ve verilen iznin açık bir tanımını belirtmelidir. Alternatif olarak, geçerli eyalet yasaları uyarınca bir vekaletname kopyası da sunabilirsiniz. Her iki durumda da, lütfen e-postanızda talebinizin niteliğini de belirtin. Talebinizi yerine getirebilmemiz için sizin kimliğinizin yanı sıra tüketicinin kimliğinin de bağımsız olarak doğrulanması gerekecektir. Ayrıca tüketiciden, talebi göndermek için size izin verdiğini doğrudan bizimle teyit etmesini isteyebiliriz. Tüketici adına hareket etmeye yetkili olduğunuza dair yeterli kanıt alamazsak, talebi reddedebileceğimizi lütfen unutmayın.


Talepleri Doğrulamak. Talebinizde, hakkında Kişisel Bilgi topladığımız kişi veya yetkili temsilcisi olduğunuzu doğrulamamıza izin verecek yeterli bilgiyi sağlamalısınız. Ayrıca, talebinizi anlayabilmemiz, değerlendirebilmemiz ve yanıtlayabilmemiz için talebinizi yeterince ayrıntılı bir şekilde açıklamalısınız. Bir talepte sağladığınız bilgileri yalnızca kimliğinizi doğrulamak için kullanacağız.


Bilme Hakkınızı, Silme Hakkınızı ve/veya Düzeltme Hakkınızı kullandığınızda, kimliğinizi doğrulamak ve talebinizi yerine getirmek için bize ek bilgi vermenizi isteyebiliriz. Kimliğinizi doğrulayamazsak, talebi işleme koymamız mümkün olmayacaktır.

Haklarınızı Kullanmak.

Bilme Hakkı; Silme Hakkı; Düzeltme Hakkı

California Tüketicisiyseniz ve Bilme Hakkınızı, Silme Hakkınızı ve/veya Düzeltme Hakkınızı kullanmak istiyorsanız, lütfen talebinizi şu adrese gönderin: Veri Talepleri veya bizi 1-833-681-9900 numaralı telefondan ücretsiz olarak arayabilirsiniz.


Bağlamlar Arası Davranışsal Reklamcılık için Satış Yapmayın veya Paylaşmayın

Satış/Paylaşımdan Vazgeçme Hakkı

Bağlamlar arası davranışsal reklamcılık için kişisel bilgilerinizin "sale" veya paylaşılmasından vazgeçmek için, lütfen ilgili uygulama veya hizmetten erişilebilen SHES Account'un hesap sayfasındaki [Hesap Ayarları] bölümündeki "Personal Information" ayarının devre dışı bırakıldığından emin olun ve şu adresten bir talep gönderin: Kişisel Bilgilerimi Satmayın/Paylaşmayın


Buradan da bir talep gönderebilirsiniz: Hedefli Reklamı Seçim Dışı Bırakmak


Verilerin Tutulması. Sony, SHES Account/Account(s)'a sahip olduğunuz olduğu müddetçe verileri saklar. Sony, yasaların gerektirdiği veya izin verdiği durumlar haricinde, söz konusu SHES Account'un silinmesinden yaklaşık altı (6) ay sonra Toplanan Verileri siler veya tuttuğu verileri kimliksizleştirir.


Veri Raporlama

Önceki takvim yılı için veri raporlama ölçütlerimize erişmek üzere buraya tıklayın.


Tüketicinin Gizlilik Haklarının Kullanılmasında Ayrımcılık Yapılmaması Hakkı

California Tüketicileri CPRA haklarını kullandıkları için ayrımcı muamele görmeme hakkına sahiptirler. CPRA haklarınızı kullandığınız için size karşı ayrımcılık yapmayacağız.


Mali Teşvik Bildirimi

California yönetmelikleri uyarınca, Kişisel Bilgilerinizin toplanması, saklanması veya silinmesi ile doğrudan veya makul ölçüde ilgili belirli sadakat veya benzer program(lar)ı sunmamız halinde, söz konusu program bir "financial incentive" olarak değerlendirilebilir. Bu bir durumda, katılmayı kabul ettiğinizde size sağlayacağımız ek açıklamaları yapmak zorunda olacağız.


Topladığımız Kişisel Bilgiler ve Toplama Amaçları

Hakkınızda topladığımız Kişisel Bilgiler, SHES Account'u nasıl kullandığınıza bağlı olacaktır. Buna göre, sizinle ilgili aşağıdaki bilgilerin tümünü toplamayabiliriz. Aşağıdakilere ek olarak, ek bilgi türleri toplayabilir ve/veya kullanabiliriz ve bunu size bildirimde bulunduktan ve yürürlükteki yasaların gerektirdiği ölçüde izninizi aldıktan sonra yapacağız.


Kişisel Bilgileri Tablo 1'de açıklanan iş veya ticari amaçlar için kullanmış olabiliriz:


[Tablo 1]

Toplanan Kişisel Bilgi Kategorileri Kişisel Bilgileri Toplama Amaçları Kişisel Bilgileri İş Amaçlı olarak Kiminle Paylaşıyoruz Bağlamlar arası Davranışsal Reklamcılık için Satış Yaptığımız veya Paylaştığımız Üçüncü Taraflar

Tanımlayıcılar:


Örneğin: E-posta adresi; adınız, posta kodunuz, IP adresi gibi çevrimiçi tanımlayıcı; Cihaz Kimliği, Android

  • Hesap hizmeti sağlamak
  • Talebinize istinaden "Yardım" sağlama
  • SONY'nin ürün ve hizmetlerini iyileştirme/geliştirme
  • Size bilgi ve reklamları sağlamak
  • Yasaya uyum
  • Yasal hakları kullanma
  • Sony grup şirketleri
  • BT Hizmeti Sağlayıcıları
  • Barındırma Hizmeti Sağlayıcıları
  • Müşteri hizmetleri sağlayıcıları
Yerelde faaliyet gösteren şirketimiz aracılığıyla üçüncü taraf reklam satıcıları

Elektronik ve Ağ Bilgileri:


Örneğin: kullanım durumu

  • SONY'nin ürün ve hizmetlerini iyileştirme/geliştirme
  • SHES Account hizmetlerini sağlamak
  • Yasaya uyum
  • Yasal hakları kullanma
  • Sony grup şirketleri
  • BT Hizmeti Sağlayıcıları
  • Barındırma Hizmeti Sağlayıcıları
  • Müşteri hizmetleri sağlayıcıları
Hiçbiri

Hassas Bilgi


Örneğin: oturum açma/parola bilgileriniz

  • Hesap hizmetini sağlamak
  • Sony grup şirketleri
  • BT Hizmeti Sağlayıcıları
  • Barındırma Hizmeti Sağlayıcıları
Hiçbiri

Diğer Bilgiler ve Tüketici Özelliklerinden Elde Edilen Çıkarımlar:


Bunlar demografik özellikler (örneğin cinsiyet, yaş, bölge/genel konum), ilgi alanları veya hobiler ve toplanan bilgilerden elde edilen sonuçlarla ilgili olabilir.

  • SHES Account'un özelliklerini ve işlevlerini sağlama
  • Size bilgi ve reklamları sağlamak
  • Yasaya uyum
  • Yasal hakları kullanma
  • Sony grup şirketleri
  • BT Hizmeti Sağlayıcıları
  • Barındırma Hizmeti Sağlayıcıları
Yerelde faaliyet gösteren şirketimiz aracılığıyla üçüncü taraf reklam satıcıları

Yerel Sony elektronik şirketimizin California gizlilik uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için lütfen buradaki California'ya özel bilgilere bakın: California Gizlilik Bildirimi


California'da İkamet Edenler için Bildirim


California'da ikamet ediyorsanız, California "Shine the Light" yasası uyarınca: a) son bir yıl içinde size ve ailenize ait kişisel bilgileri söz konusu şirketin doğrudan pazarlama amaçları doğrultusunda açıklamış olabileceğimiz üçüncü taraf şirket(ler)i tanımlayan bilgileri ve b) açıklanan kişisel bilgi kategorilerine dair bir açıklamayı alma hakkına sahipsiniz. Bu tür bilgileri edinmek için, lütfen talebinizi privacy@am.sony.com adresine e-posta ile gönderin ve adınızı, e-posta adresinizi, posta adresinizi veya posta kodunuzu ve "Your California Privacy Rights – SHES Account." referansını ekleyin. Doğru şekilde etiketlenmemiş veya gönderilmemiş ya da tam bilgi içermeyen taleplerden sorumlu değiliz.


(iii) Nevada'da İkamet Edenler için Bildirim:

Nevada'da ikamet ediyorsanız, hakkınızda topladığımız belirli kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin üçüncü taraflara satılmasını reddetme hakkına sahipsiniz. Sony, bu şartların Nevada yasalarında tanımlanmış olması nedeniyle şu anda kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizi satmamaktadır. Ancak, Sony'nin gelecekte böyle bir satış işlemini yapması durumunda bu tür bilgilerin satışından vazgeçmek için bir talepte bulunmak isterseniz, talebinizi yazılı olarak şu adrese gönderebilirsiniz: privacy@am.sony.com. Talebinize "Your Nevada Rights – SHES Account" referansı eklenmeli ve adınızı, posta adresinizi, posta kodunuzu ve e-posta adresinizi içermelidir. Belirlenen talep mekanizması aracılığıyla gelmeyen veya talebinizi işleme koymamıza izin verecek yeterli bilgi içermeyen taleplerden sorumlu değiliz. Geçerli taleplere 60 gün içinde yanıt vereceğiz.


[Quebec'te (Kanada) İkamet Edenler için Bildirim]

Bu bildirim, Québec 25 no.lu Veri Gizliliği Kanunu uyarınca Québec'te ikamet eden tüketicilerin kişisel bilgilerine ilişkin açıklamaları ve haklarını açıklar.


Profil Oluşturma: SHES Account'unuzla ilişkili uygulamayı kullanımınız hakkında bilgi toplayan ve ilgi alanlarınız veya tercihleriniz hakkında bir profil oluşturmamızı sağlayabilecek teknolojileri izninizle kullanabiliriz.


Konum Takibi: Bulunduğunuz ülke gibi genel konumunuz hakkında bilgi toplayan teknolojiler kullanabiliriz; ancak izniniz olmadan konumunuzu takip etmeyiz.


Tüketici Hakları:

Belirli istisnalara tabi olarak, kişisel bilgilerinizle ilgili aşağıdaki haklara sahip olabilirsiniz:

  • Erişim ve Veri İşlemeyle ilgili Bilgi Talep Etme Hakkı. Veri işleme faaliyetlerimiz, yani sizden hangi kişisel bilgilerin toplandığı ve bunları nasıl işlediğimiz hakkında bilgi talep edin. Bizden kişisel bilgilerinize erişimi olan kişi kategorilerini ve bu bilgiler için geçerli saklama süresini açıklamamızı isteyebilirsiniz.
  • Düzeltme Hakkı. Hakkınızda tuttuğumuz yanlış kişisel bilgilerin düzeltilmesini talep edin.
  • Otomatik Karar Verme Sürecinin Kullanımına İlişkin Haklar. Kişisel bilgilerinizi yalnızca bu tür bilgilerin otomatik olarak işlenmesine dayalı bir karar vermek için kullanıp kullanmadığımızı ve bu tür işlemlerle ilgili ek bilgileri size bildirmemizi talep etme hakkına sahipsiniz. Ancak Sony, kişisel bilgileri yalnızca bu tür bilgilerin otomatik olarak işlenmesine dayalı herhangi bir karar vermek için kullanmaz.
  • Olur Geri Çekme Hakkı. Kişisel bilgileri toplamamıza, kullanmamıza ve açıklamamıza verdiğiniz izni istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. İzninizi geri çekerseniz, size belirli ürün veya hizmetleri sağlayamayabiliriz. İzninizi geri çektiğinizde bu tür bir durumun söz konusu olup olmadığını size bildireceğiz.

Haklarınızı kullanmak: Quebec'te ikamet ediyorsanız ve hak(lar)ınızı kullanmak istiyorsanız, lütfen: talebinizi buraya gönderin: SOCAN Gizlilik Talebi Web Formu veya bizi şu numaradan arayabilirsiniz: 1-888-494-7669.

Erişim talepleri için, belirli bilgi parçalarını sağlamamız amacıyla, kişisel bilgileri talebe konu olan tüketici olduğunuza dair yalancı şahitlik cezası altında imzalı bir beyan isteyeceğiz.


Sony Canada'nın Gizlilik Sorumlusu için İletişim Bilgileri, aşağıdaki Gizlilik Politikası Hakkında Bizimle Nasıl İletişime Geçebilirsiniz bölümünde mevcuttur.


[Çin'de İkamet Edenler İçin Bildirim]

Çin'de ikamet ediyorsanız aşağıdaki haklara sahip olabilirsiniz:

  • Sony veya Sony grup şirketlerinin sizin hakkınızda tuttuğu Toplanan Verilerin bir kopyasını talep etme hakkınız bulunmaktadır (Art. 45 para 1 PIPL). Ayrıca, yapılandırılmış veya makine tarafından okunabilir formatta olacak şekilde Toplanan Verilerin bazı türlerini size veya sizin atadığınız başka bir kuruluşa vermemizi de isteyebilirsiniz (Art. 45 para 3 PIPL).
  • Hatalı veya eksik olması durumunda söz konusu Toplanan Verilerin Sony veya Sony grup şirketlerince düzeltilmesini veya tamamlanmasını talep edebilirsiniz (Art. 46 para 1 PIPL).
  • Ayrıca, Sony ve Sony grup şirketlerinden aşağıdaki koşullar kapsamında Toplanan Verileri silmelerini talep edebilirsiniz (Art. 47 PIPL):

    A) Sony veya Sony grup şirketlerinin işleme amaçlarına ulaşması, ulaşamıyor olması veya işleme amacına ulaşmasına artık gerek kalmaması durumunda;
    B) Sony veya Sony grup şirketlerinin ürün veya hizmet sunması durdurması veya tutma süresinin sona ermesi durumunda;
    C) Onayınızı geri çekmeniz durumunda;
    D) Sony veya Sony grup şirketlerinin Toplanan Verileri yasaları ve yönetmelikleri ve sizinle arasındaki sözleşmeleri ihlâl etmek suretiyle işlemesi durumunda ve
    E) Yasalar ve idari düzenlemelerce şart koşulan diğer koşulların bulunması durumunda.

Bu haklarınızdan herhangi birisini kullanmak istediğinizde, lütfen www.sony.net/SonyInfo/Support/ adresinden Sony ile iletişime geçin.


Sorularınızı, endişelerinizi ele alma şeklimizden memnun değilseniz veya kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında herhangi bir şikayetiniz varsa, kişisel bilgileri koruma görevlerini ve sorumluluklarını gerçekleştiren departmanlara şikayette bulunma hakkınız bulunmaktadır (Art. 65 para 1 PIPL).

9. Ek Bildirim

[Çin ve Japonya'da İkamet Edenler Hariç Olmak Üzere Asya ve Okyanusya'da İkamet Edenler İçin]

Bu SHES Hesabını kullanarak, bu Gizlilik Politikasının koşullarını kabul etmiş ve onaylamış sayılacağınızdan dolayı lütfen bu Gizlilik Politikasını dikkatlice okuyun.


Bu SHES Hesabını kullanarak ya da Toplanan Verileri bize sunarak, gizlilik kanunlarının ikamet ettiğiniz ve/veya vatandaşı olduğunuz ülkedeki kadar kapsamlı olmayabileceği ABD'ye ve diğer yargı bölgelerine bu Toplanan Verilerin uluslararasında aktarılacağını ve buralarda işleneceğini ve saklanacağını tam olarak anlamış ve onaylamış olursunuz.


Bu durum, yerel yargı alanınızdaki haklarınızın yanı sıra yurtdışı yargı alanlarında geçerli olan haklarınızı da etkileyebilir. Söz konusu yurtdışı yargı alanlarının da Toplanan Verileri bir yurtdışı yetkilisi gibi bir üçüncü tarafa ifşa etmesi gerekebilir.


Bu SHES Hesabını kullanarak veya Toplanan Verileri bize sunarak, bu Gizlilik Politikasının 3. paragrafında belirtilen işletme devrinin gerçekleşmesi durumunda, bir kuruluş tarafından sahip olunan Toplanan Verilerin işlenmesi ile ilişkili olarak herhangi bir şikayet veya kayıptan dolayı Sony'yi veya Sony grup şirketlerini sorumlu tutmayacağınızı kabul ediyorsunuz.


[Japonya'da İkamet Edenler İçin]

Sony grup şirketleri arasında müşterek kullanım

Sony, sizin hakkınızdaki Toplanan Verileri Japonya'da bulunan ve Sony grup şirketlerinin Japonya'da ürünlerini ve hizmetlerini sunan Sony Marketing Inc. gibi Sony grup şirketleriyle müşterek olarak kullanabilir. Sony, söz konusu müşterek kullanım kapsamında, Sony grup şirketleri için geçerli olan bilgi güvenliği politikalarına müşterek biçimde uygulanan makul güvenlik önlemlerini alır.

  • Müşterek olarak kullanılacak bilgiler: 1. Bölüm: SHES Hesabı ile bağlantılı olarak Sony hangi kişisel verileri toplar? kısmında açıklanmıştır
  • Müşterek kullanımın kurumsal kapsamı: Japonya'da bulunan Sony grup şirketleri
    https://www.sony.com/ja/SonyInfo/CorporateInfo/Subsidiaries/
  • Müşterek kullanımın amaçları: 2. Bölüm: Sony, Toplanan Verileri nasıl kullanır? kısmında açıklanmıştır
  • Müşterek kullanımdan sorumlu taraf: Sony Corporation

Toplanan Verilerin Japonya Dışında Saklanması

Toplanan Veriler, veri yedekleme hizmeti sunucusu (Amazon Web Services, Inc. ABD'de bulunmaktadır) tarafından sunulan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir sunucuda depolanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kişisel bilgilerle ilgili düzenlemelere genel bakış için lütfen buraya (Japonca) başvurun.


"Güvenlik önlemleri"ne ilişkin ek bildirim

Sony; Sony tarafından toplanan ve tutulan kişisel bilgiler için son derece sıkı güvenlik önlemlerini uygulamaya koymak amacıyla NIST ve Uluslararası Standartlar Kuruluşu tarafından 27001 numaralı ailelerde ifade edilen standartlarda belirtildiği haliyle en iyi uygulamalara ve endüstriyel standartlara uygun politikaları Sony grup şirketi politikalarına uygular. Söz konusu güvenlik önlemleri kurumsal bilgi güvenliği yönetiminin uygulanmasını ve periyodik olarak gözden geçirilmesini, personele düzenli olarak eğitimlerin verilmesini, bilişim varlıklarının periyodik olarak incelenmesini, fiziksel güvenlik önlemlerinin uygulanmasını (personel giriş-çıkışlarının izlenmesi, cihazların izlenmesi gibi), mesajların şifrelenmesini, erişim kontrolünün sıkı biçimde uygulanmasını, bilişim sisteminin güvenlik açıklarına karşı düzenli olarak korunmasını içerir. Sony tarafından toplanan ve tutulan kişisel bilgilerin işlenmesi faaliyetlerinin bir parçası kapsamında Sony'nin bir üçüncü tarafı görevlendirmesi durumunda (söz konusu üçüncü tarafça görevlendirilen bir üçüncü taraf da dahildir), söz konusu üçüncü taraflarca bilgi güvenliği yönetimi için gereken ve uygun olan önlemlerin alındığını doğruladıktan sonra Sony, kişisel bilgilerin işlenmesini üçüncü taraflara açar.


Sony, kişisel bilgilerin ele alınması ile ilgili temel politikaları yerel Sony grup ve genel gizlilik politikamızda (https://www.sony.co.jp/privacy/) da ifade etmektedir.

10. Değişiklikler

Bu Gizlilik Politikasını zaman zaman güncellememiz gerekebilir. Bu Gizlilik Politikasında herhangi bir esaslı değişiklik yapılması durumunda sizi SHES Hesabı aracılığıyla bilgilendireceğiz. Yürürlükteki yasa, onayınızı almamızı gerekli kılıyorsa sizden onayınızı isteyeceğiz.

11. İletişim Bilgileri

AB'de veya İsviçre'de İKAMET EDENLER İÇİN

Gizlilik konusunda bir endişeniz, şikayetiniz veya sorunuz varsa, lütfen Sony'nin AB temsilcisi olan Sony Europe B.V. ile privacyoffice.SEU@sony.com adresinden iletişime geçin.


Ayrıca The Privacy Office, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey KT13 0XW, United Kingdom adresinde bulunan Sony Europe B.V.'ye posta göndererek de iletişime geçebilirsiniz veya https://sony-europe.com adresinden yerel Sony Grup Şirketiniz ile iletişime geçebilirsiniz.


BK'DE İKAMET EDENLER İÇİN:

Gizlilik konusunda bir endişeniz, şikayetiniz veya sorunuz varsa, lütfen Sony'nin BK temsilcisi olan Sony Europe B.V. ile privacyoffice.SEU@sony.com adresinden iletişime geçin.


Ayrıca The Privacy Office, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey KT13 0XW, United Kingdom adresinde bulunan Sony Europe B.V.'ye posta göndererek de iletişime geçebilirsiniz.


KORE'DE İKAMET EDENLER İÇİN:

Yerel bir temsilciyi Kore'deki yerel düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtildiği şekilde atamış bulunmaktayız:

Ad: Sony Korea Corporation (temsilci direktör: Okura Kikuo)

Adres: 24F, One IFC, 10 Gukjegeumyung-Ro, Yeongdeungpo-Gu, Seoul, Korea İletişim Bilgileri: 02-1588-0911 / sokprivacy@sony.co.kr


ÇİN'DE İKAMET EDENLER İÇİN:

Gizlilik konusunda bir endişeniz, şikayetiniz veya sorunuz varsa, lütfen SChina_Privacy_Dep@sony.com adresinden Sony (China) Limited ile iletişime geçin


JAPONYA'DA İKAMET EDENLER İÇİN:

Bu Gizlilik Politikası hakkında herhangi bir sorunuz varsa veya Sony tarafından sizin hakkınızda toplanan çeşitli bilgilerin kullanımının durdurulması, ifşa edilmesi, düzeltilmesi vb. gibi haklarınızı kullanmak istiyorsanız lütfen aşağıda belirtildiği şekilde iletişime geçin.

https://www.sony.jp/support/

* Kişisel verilerin ifşa edilmesi vb. için de başvuruda bulunabilirsiniz.


DİĞER ÜLKE VEYA BÖLGELERDE İKAMET EDENLER İÇİN:

Gizlilik konusunda herhangi bir endişeniz, şikayetiniz veya sorunuz varsa iletişim bilgilerimizi aşağıda veya yerel Sony Grup Şirketinizin web sitesinde bulabilirsiniz:

ABD ve Kanada: privacy@am.sony.com

Meksika, Orta ve Güney Amerika ve Karayipler:

Latin Amerika Bölgesel Gizlilik Ofisi: https://www.sony-latin.com/corporate/SOLA/home.html

Afrika, Orta Doğu: https://www.sony-mea.com/en/locale-selector

Asya ve Okyanusya: https://www.sony-asia.com/locale-selector