SONY

menu
Search button in the site

Open the search area of the siteく

#DiscoverWithAlpha Instagram Photo Contest

Instagramfotowedstrijd met de α-serie van Sony

#DiscoverWithAlpha

De afgelopen maanden stond het leven van veel makers op z'n kop. Toch wisten velen thuis en in de tuin aan hun fotografeerkunsten te werken. Veel makers zijn zich nu aan het klaarmaken om hun eigen buurt te verkennen of iets verder weg te reizen. De wereld is aan het veranderen, maar alles wat we doen begint nog altijd bij ontdekkingen en creativiteit. Laten we als community samenkomen en delen wat we hebben ontdekt, geleerd en gemaakt.

Sony Europe organiseert een wedstrijd voor fotografen met een camera uit de α-serie van Sony. Neem deel door uw beste foto's te delen op Instagram met de hashtag #DiscoverWithAlpha.

Inzendingen worden beoordeeld op basis van creativiteit, originaliteit en emotionele impact. De winnaars worden bekendgemaakt op de websites en socialemediakanalen van de Sony Group.

Winnende foto's uit Europa nemen bovendien deel aan een wereldwijde wedstrijd, waar inzendingen van over de hele wereld aan deelnemen.

Deel uw foto's om kans te maken op fantastische prijzen.

Raadpleeg hieronder de volledige algemene voorwaarden.

Deelnemen aan de wedstrijd

1)	Volg het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest 2)	Plaats uw foto's op Instagram met de hieronder genoemde hashtags om deel te nemen aan de wedstrijd

Thema

#DiscoverWithAlpha

Ontdekken, leren en maken met Sony α

Het onderwerp maakt niet uit, zolang uw enthousiasme voor ontdekken en leren in deze onzekere tijden er maar vanaf spat. Denk aan binnenfotografie, eenvoudige dingen die u gelukkig maken, een gezinsportret, huisdierportret, macrofotografie, of raak geïnspireerd door korte wandelingen rondom uw huis of in een bos.

Hashtags voor deelname

Plaats uw foto's tijdens de campagneperiode op Instagram met de volgende hashtags:
*Plaats tijdens de campagneperiode een nieuw bericht met de hashtag

1. #DiscoverWithAlpha
2. #landnaam_ILC (gebruik één van de onderstaande land-hashtags)
3. #Sony α -modelnaam (bijvoorbeeld #a7RM3, #a6400, #a9)
4. #Lensmodelnaam (bijvoorbeeld #SEL24105G, SEL85F14GM) *alle lenzen, waaronder lenzen die niet van Sony zijn, zijn toegestaan.

Lijst met geldige land-hashtags:

Duitsland: #DE_ILC
VK: #UK_ILC
Frankrijk: #FR_ILC
Italië: #IT_ILC
Spanje: #ES_ILC
Nederland: #NL_ILC
Zwitserland: #CH_ILC
Polen: #PL_ILC
Noorwegen: #NO_ILC
Oostenrijk: #AT_ILC
Zweden: #SE_ILC
België: #BE_ILC
Denemarken: #DK_ILC
Finland: #FI_ILC
Griekenland: #GR_ILC
Roemenië: #RO_ILC
Estland: #EE_ILC
Litouwen: #LT_ILC
Letland: #LV_ILC
Hongarije: #HU_ILC
Portugal: #PT_ILC
Bulgarije: #BG_ILC
Ierland: #IE_ILC 
Luxemburg: #LUX_ILC
Tsjechië: #CZ_ILC
Slowakije: #SK_ILC
Turkije: #TR_ILC

(Bijvoorbeeld, #DiscoverWithAlpha #UK_ILC #a6400 #SEL24105G)

Informatie over de wedstrijd

Wedstrijdperiode

22 juli 2020
tot
middernacht (CET) op 31 augustus 2020

Verloop van de wedstrijd

Stap 1 Deelnemen aan de wedstrijd

U moet alle algemene voorwaarden hebben gelezen, voordat u deelneemt aan de wedstrijd. Door deel te nemen stemt u in met de algemene voorwaarden. Volg de stappen onder het kopje Deelnemen aan de wedstrijd op vóór middernacht (CET) op 31 augustus 2020 deel te nemen.

Stap 2 Contact opnemen met geselecteerde deelnemers

Geselecteerde deelnemers ontvangen tegen het einde van september 2020 bericht van het Instagram-account @alphauniversebysony.eu via Instagram en moeten binnen de opgegeven periode hun foto's met de intacte EXIF-gegevens insturen.
*Als er binnen 3 dagen na het eerste bericht geen reactie is ontvangen, wordt aangenomen dat de deelnemer zich heeft teruggetrokken uit de wedstrijd.
**Let op: alleen geselecteerde deelnemers ontvangen een bericht.

Stap 3 Bekendmaking van de Europese winnaars

De winnaars uit Europa worden tegen het einde van september 2020 bekendgemaakt via een e-mailbericht van Sony Europe. Winnende foto's uit Europa worden mogelijk ook gedeeld via het Instagram-account @alphauniversebysony.eu en andere socialemedia-accounts van de Sony Group.

Stap 4 Bekendmaking van de wereldwijde winnaars

De wereldwijde winnaars worden geselecteerd uit de winnende inzendingen van iedere regio. Deze worden vervolgens medio oktober 2020 bekendgemaakt op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest en de socialemedia-accounts en websites van de Sony Group.

Stap 5 Verzending van prijzen

Zowel regionale als wereldwijde winnaars ontvangen via het Instagram-account @alphauniversebysony.eu een bericht via Instagram Direct en worden dan verzocht om hun contactgegevens te verstrekken, waaronder hun adresgegevens, zodat de prijzen kunnen worden verstuurd.

Beloningen en prijzen

Prijzen voor Europese winnaars: 3 personen

Winnaars ontvangen de volgende prijzen:

1ste plaats (1 persoon)
Camerakit met verwisselbare lens α7 III K ILCE-7M3K (geschatte waarde van € 2.200 / £ 2.000)
2de plaats (1 persoon)
Camerakit met verwisselbare lens α6600 M ILCE-6600M (geschatte waarde van € 1.900 / £ 1.400)
3de plaats (1 persoon)
Camerakit met verwisselbare lens α6100 L ILCE-6100L (geschatte waarde van € 850 / £ 750)

Prijzen voor wereldwijde winnaars: 5 personen

De winnaars krijgen ieder een camera met verwisselbare lens α7R IV en een van de onderstaande G Master-lenzen van Sony naar keuze.

Camera met verwisselbare lens α7R IV ILCE-7RM4
Keuze uit de onderstaande G Master-lenzen van Sony:
FE 16–35 mm F2.8 GM SEL1635GM
FE 24 mm F1.4 GM SEL24F14GM
FE 24–70 mm F2.8 GM SEL2470GM
FE 85 mm F1.4 GM SEL85F14GM
FE 70–200 mm F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100 mm F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM
FE 135 mm F1.8 GM SEL135F18GM

Algemene voorwaarden:

GEEN AANKOOPVERPLICHTING

 1. De promotor van de Sony Alpha Instagram Discover with Alpha-fotowedstrijd ('wedstrijd') is Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Verenigd Koninkrijk ('Sony'). De wedstrijd wordt op geen enkele manier gesponsord, gesteund, beheerd of gelieerd met Instagram. Instagram wordt bij dezen volledig vrijgesteld van enige aansprakelijkheid door de deelnemers in deze wedstrijd.
 2. De wedstrijd is geopend voor personen boven de 18 jaar die een eigen Instagram-account hebben en woonachtig zijn in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, België, Denemarken, Finland, Griekenland, Roemenië, Estland, Litouwen, Letland, Hongarije, Portugal, Bulgarije, Ierland, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije of Turkije ('Deelnemende landen'). Werknemers van bedrijven uit de Sony Group en hun familieleden zijn uitgesloten van deelname.
 3. De wedstrijd begint op 22 juli 2020 en eindigt op middernacht (CET) op 31 augustus 2020(‘wedstrijdperiode’)
 4. Om deel te nemen aan de Wedstrijd, moet u de volgende stappen doorlopen:

  Stap 1: volg het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest;

  Stap 2: upload een foto die u zelf hebt gemaakt met een camera uit de α-reeks van Sony naar uw Instagram-account en voeg daarbij de volgende hashtags toe:
  #DiscoverWithAlpha
  #land_ILC (vul aan met het land waar u woonachtig bent, zoals hieronder vermeld)
  #Sony Alpha modelnaam (bijvoorbeeld #a7RM3, #a6400, #a9)
  #Lensmodelnaam (bijvoorbeeld #SEL24105G, SEL85F14GM) * alle lenzen, waaronder lenzen die niet van Sony zijn, zijn toegestaan

  *Plaats tijdens de campagneperiode een nieuw bericht met de hashtag.

  Lijst met geldige land-hashtags:
  Duitsland: #DE_ILC
  VK: #UK_ILC
  Frankrijk: #FR_ILC
  Italië: #IT_ILC
  Spanje: #ES_ILC
  Nederland: #NL_ILC
  Zwitserland: #CH_ILC
  Polen: #PL_ILC
  Noorwegen: #NO_ILC
  Oostenrijk: #AT_ILC
  Zweden: #SE_ILC
  België: #BE_ILC
  Denemarken: #DK_ILC
  Finland: #FI_ILC
  Griekenland: #GR_ILC
  Roemenië: #RO_ILC
  Estland: #EE_ILC
  Litouwen: #LT_ILC
  Letland: #LV_ILC
  Hongarije: #HU_ILC
  Portugal: #PT_ILC
  Bulgarije: #BG_ILC
  Ierland: #IE_ILC 
  Luxemburg: #LUX_ILC
  Tsjechië: #CZ_ILC
  Slowakije: #SK_ILC
  Turkije: #TR_ILC
  (bijvoorbeeld #DiscoverWithAlpha #UK_ILC #a6400 #SEL24105G)
 5. Ingediende foto's moeten zijn gemaakt met een camera uit de α-reeks van Sony. Uw Instagram-account moet zijn ingesteld op openbaar om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen. Wanneer uw foto's zijn geplaatst, moeten ze op uw Instagram-account blijven staan tot het eind van de wedstrijdperiode, zoals hierboven in artikel 3 beschreven. Uw inzending wordt anders mogelijk ongeldig verklaard.
 6. Als deelnemers foto's indienen zoals hierboven in artikel 4 staat beschreven en daarmee deelnemen aan de wedstrijd, gaan ze akkoord met en zijn ze gebonden aan de wedstrijdregels en deze algemene voorwaarden. Als er verdere regels omtrent deelname worden verstrekt door Sony en op deze webpagina of op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest worden geplaatst, maken deze deel uit van de wedstrijdregels.
 7. De foto of foto's moet/moeten zijn gekoppeld aan het thema dat wordt beschreven op de promotiepagina en moet/moeten de functies van uw camera uit de α-reeks van Sony benutten. Er is geen maximum aantal foto's dat u kunt uploaden voor uw deelname, maar iedere foto moet uniek zijn en aan deze algemene voorwaarden voldoen.
 8. Een foto of foto's die is/zijn bewerkt met bewerkingssoftware of vergelijkbare programma's is/zijn toegestaan. Met uw deelname bevestigt u dat de aanpassingen aan de foto zijn aangebracht middels legaal verkregen software.
 9. Deelnemers mogen geen tags of inhoud plaatsen die smadelijk, lasterlijk, obsceen, pornografisch, godslasterlijk, bedreigend of onwettig zijn (zowel wat betreft de foto's als gekoppelde opmerkingen/tags) of inhoud die zou kunnen leiden tot of het stimuleren van gedrag dat als een strafbaar feit zou kunnen worden beschouwd of aanleiding zou kunnen geven tot burgerlijke aansprakelijkheid of anderszins de wet of de gebruiksvoorwaarden van Instagram zou kunnen overtreden. Deelnemers mogen geen foto's indienen die een watermerk, fotocredits of een merk van derden bevatten.
 10. Sony beoordeelt alle geldige inzendingen die op Instagram zijn geplaatst tijdens de wedstrijdperiode en de foto's worden door Sony, naar eigen goeddunken, beoordeeld op basis van creativiteit, originaliteit en visuele/emotionele impact. Sony maakt vervolgens een selectie van de inzendingen op basis van deze criteria. De winnende inzendingen worden uiteindelijk gekozen door een onafhankelijke jurylid en deze beslissing is definitief en bindend.
 11. Deelnemers met een mogelijk winnende inzending ontvangen bericht van het Instagram-account @alphauniversebysony.eu via Instagram Direct en moeten de EXIF-gegevens van de geselecteerde foto verstrekken, om te bewijzen dat de betreffende foto voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Sony neemt vervolgens per e-mail contact op met de potentiële winnaars met instructies voor hoe ze de prijs kunnen claimen. Als een potentiële winnaar niet binnen drie (3) dagen reageert en de instructies in het eerste Instagram Direct-bericht opvolgt, of als uit de gegevens blijkt dat de foto niet voldoet aan deze algemene voorwaarden, komt de deelnemer niet in aanmerking voor een prijs en wordt er een andere winnaar geselecteerd. Er wordt met maximaal drie (3) alternatieve winnaars contact opgenomen.
 12. Er worden drie winnende inzendingen geselecteerd. De eerste plaats wint de volgende prijs: Camerakit met verwisselbare lens α7 III K (ILCE-7M3K) (geschatte waarde van € 2.200/ £ 2.000), 2de plaats: Camerakit met verwisselbare lens α6600 M (ILCE-6600M) (geschatte waarde van € 1.900 / £ 1.400), 3de plaats: Camerakit met verwisselbare lens α6100 L (ILCE-6100L) (geschatte waarde van € 850 / £ 750).
 13. Er is geen contant geldbedrag of tegoedbon beschikbaar. De prijs is niet uitwisselbaar of overdraagbaar. Mocht de prijs of mochten de prijzen om welke reden dan ook niet meer beschikbaar zijn, dan behoudt Sony zich het recht voor een vervangende prijs met een even hoge waarde te verstrekken.
 14. Winnaars zijn volledig en als enige aansprakelijk voor hun persoonlijke belastingverplichting inzake de ontvangst van de prijs/prijzen en de winnaars gaan er, door het accepteren van hun prijs, mee akkoord dat Sony wordt vrijgesteld van een dergelijke aansprakelijkheid.
 15. Er wordt contact opgenomen met de Europese winnaar via het Instagram-account @alphauniversebysony.eu tegen eind september 2020 en de prijzen worden kosteloos naar de winnaars opgestuurd rond begin oktober 2020. Prijzen worden alleen verstuurd naar adressen in de deelnemende landen die hierboven in artikel 2 staan vermeld.
 16. Alle winnende inzendingen nemen automatisch deel aan een wereldwijde wedstrijd ('Wereldwijde wedstrijd'), samen met de winnaars uit andere regio's.

  5 winnende inzendingen worden geselecteerd in de Wereldwijde wedstrijd, waarbij iedere winnaar de volgende prijs ontvangt:
  één camera met verwisselbare lens α7R IV (ILCE-7RM4) (geschatte waarde van € 4.000 / £ 3.400 )
  Plus: een van de onderstaande lenzen naar keuze uit de Sony G Master-reeks;
  - FE 16–35 mm F2.8 GM (SEL1635GM) (geschatte waarde van € 2.300 / £ 2.000 )
  - FE 24 mm F1.4 GM (SEL24F14GM) (geschatte waarde van € 1.500 / £ 1.350 )
  - FE 24–70 mm F2.8 GM(SEL2470GM) (geschatte waarde van € 1.950 / £ 1.800 )
  - FE 85 mm F1.4 GM (SEL85F14GM) (geschatte waarde van € 1.680 / £1.500 )
  - FE 70–200 mm F2.8 GM OSS (SEL70200GM) (geschatte waarde van € 2.470 / £ 2.300 )
  - FE 100 mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) (geschatte waarde van € 1.440 / £ 1.100 )
  - FE 135 mm F1.4 GM (SEL135F18GM) (geschatte waarde van € 1.700 / £ 1.600 )
 17. De Wereldwijde wedstrijd worden beoordeeld door een jury die is geselecteerd door Sony Imaging Products & Solutions Inc. in Japan en minimaal één onafhankelijk jurylid. Winnende inzendingen worden geselecteerd op basis van de algemene compositie en de creativiteit/originaliteit van de foto. Winnaars ontvangen automatisch bericht, maar verder is er geen correspondentie mogelijk over de inzendingen en de selectie van winnaars.
 18. Winnaars van de wereldwijde wedstrijd ontvangen bericht van het Instagram-account @alphauniversebysony.eu via Instagram en winnende inzendingen worden aangekondigd op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest medio oktober 2020 en prijzen worden verzonden tegen het einde van oktober 2020.
 19. Door foto's in te dienen voor de wedstrijd bevestigt de deelnemer dat: (1) de foto's volledig voldoen aan de wedstrijdregels en deze algemene voorwaarden; (2) de foto's originele foto's zijn die door de deelnemer zijn gemaakt met een camera uit de α-reeks van Sony; (3) de deelnemer alle rechten bezit (inclusief het auteursrecht) voor de foto's; en dat (4) de foto's geen inbreuk maken op de rechten van derde partijen (waaronder het publicatierecht, het privacyrecht of vergelijkbare rechten die betrekking hebben op een individu) en dat de deelnemer toestemming heeft om de beeltenis van de personen in de ingediende foto's te gebruiken. De deelnemer erkent dat het indienen van afbeeldingen van derde partijen (zoals andere websites of blogs) is verboden en dat het gebruik van dergelijke foto's zonder toestemming mogelijk inbreuk maakt op het auteursrecht.
 20. Inzendingen kunnen worden uitgesloten of prijzen kunnen worden herroepen als Sony op redelijke gronden bepaalt dat er een inbreuk op de inzendingsvereisten, op deze algemene voorwaarden of de openbare orde en moraliteit heeft plaatsgevonden.
 21. De deelnemer verleent Sony een onherroepbare, niet-exclusieve en gratis licentie om de ingediende foto's te kopiëren, bewerken, wijzigen, aanpassen, publiceren, namaken, weergeven, distribueren of op een andere manier te gebruiken op enige sociale media in Europa gedurende de periode volgend op de deelname aan de wedstrijd tot 31 augustus 2022 (waaronder het recht om dit over te dragen op andere bedrijven in de Sony Group). De deelnemer erkent en stemt er specifiek mee in dat de ingediende foto's kunnen worden gepubliceerd op websites en socialemedia-accounts van de Sony Group en dat Sony de foto's mag bewerken of wijzigen (bijvoorbeeld door de afbeelding bij te snijden of afbeeldingen, muziek of geluidseffecten toe te voegen). Overig gebruik van de foto's is afhankelijk van verdere overeenkomsten met de deelnemer. De deelnemer bevestigt dat hij of zij de noodzakelijke rechten heeft om de hier beschreven licentie te verlenen. De deelnemer stemt ermee in om af te zien van welke morele rechten dan ook voor het gebruik van de ingediende foto's.
 22. Sony aanvaardt geen aansprakelijkheid als het gaat om het publicitair gebruik van de ingediende foto's en de deelnemer zal als enige en voor eigen rekening verantwoordelijk zijn voor het beslechten van geschillen met derde partijen voor wat betreft de foto's die hij of zij heeft ingestuurd. De deelnemer gaat ermee akkoord Sony, haar gelieerde bedrijven, directeuren, werknemers en agenten te vrijwaren en schadeloos te stellen van en voor claims, schades, verliezen, kosten of uitgaven van welke aard dan ook en die op welke wijze dan ook voortvloeien uit zijn of haar deelname aan deze wedstrijd, inclusief het gebruik van de ingestuurde foto's door Sony en de acceptatie en het gebruik van de prijzen door de deelnemer.
 23. Sony geeft geen verklaringen of garanties, expliciet noch impliciet, betreffende deze wedstrijd of de prijzen, anders dan uitdrukkelijk vermeld in deze algemene voorwaarden. Sony is niet verantwoordelijk voor technische fouten of voor fouten op het platform van Instagram, waardoor een deelnemer niet deel kan nemen aan de wedstrijd of waardoor hij of zij geen berichten via Instagram Direct kan ontvangen of verzenden. Sony is niet verantwoordelijk voor overlijden of persoonlijk letsel als gevolg van eigen nalatigheid.
 24. Sony kan de wedstrijd op ieder moment en zonder voorafgaande kennisgeving annuleren, opschorten, uitstellen of wijzigen.
 25. De persoonlijke gegevens van deelnemers worden verwerkt volgens het privacybeleid van Sony en worden alleen gebruikt voor het beheer en de uitvoering van de Wedstrijd, waaronder voor de communicatie omtrent de wedstrijd, het beheer van de inzendingen, het verzenden van de prijzen, het weergeven van winnende inzendingen en voor doeleinden die aan deze activiteiten zijn gerelateerd.
 26. Alle persoonsgegevens die door deelnemers worden verstrekt, zullen na afloop van de wedstrijd worden vernietigd of verwijderd, behalve in het geval van prijswinnaars en deelnemers van wie de foto's zullen worden gebruikt.
 27. Mocht Sony nalaten een van deze regels of voorwaarden af te dwingen, betekent dat niet dat afstand wordt gedaan van die bepaling.
 28. Tenzij lokale wet- en regelgeving in het land waarin de deelnemer woonachtig is, anderszins bepaalt, is op de wedstrijd, inclusief de vereisten voor deelname alsmede deze algemene voorwaarden, de Engelse wet- en regelgeving van toepassing. Alle geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de rechtbanken in Engeland en Wales.