SONY

menu
Search button in the site

Open the search area of the siteく

#DiscoverWithAlpha Instagram Photo Contest

A Sony Alpha sorozat Instagram-fotóversenye

#DiscoverWithAlpha

A tartalomkészítők élete a feje tetejére állt az elmúlt hónapokban. Ez azonban nem sokakat tartott vissza attól, hogy tovább csiszolják fotós képességeiket otthon vagy a kertjükben. Emellett sokan már arra készülnek, hogy bejárják a környéküket, vagy akár messzebbre is elutazzanak. A világ talán még mindig változik. A felfedezés és a kreativitás azonban továbbra is központi elem minden tevékenységünkben! Álljunk össze közösséggé, és osszuk meg a felfedezéseinket, az új ismereteinket és az alkotásainkat.

A Sony Europe versenyt hirdet mindazok számára, akik Sony Alpha sorozatba tartozó fényképezőgépet használnak. A részvételhez oszd meg a legjobb fotóidat az Instagramon, és használd hozzájuk a #DiscoverWithAlpha #hashtaget.

A benevezett művek elbírálása a kreativitásuk, eredetiségük és érzelmi töltetük alapján zajlik. A nyerteseket a Sony csoport webhelyein és közösségimédia-csatornáin jelentjük be.

Az Európából érkező győztes fotók egy világversenyen is megméretnek, a világ minden tájáról beküldött nevezésekkel megmérkőzve.

Küldd be a fotóidat, és csodás díjakat nyerhetsz!

A részletes részvételi feltételek lentebb olvashatók.

Indulás a Versenyen

1)	Kövesd a @Sony.Alpha_photocontest nevű Instagram-fiókot. 2)	A versenyen való részvételhez tedd közzé a fényképeidet az Instagramon az alább felsorolt nevezési #hashtaggel.

Téma

#DiscoverWithAlpha

Felfedezés, tanulás és alkotás Sony Alpha fényképezőgéppel

A témára vonatkozóan nincs megkötés, amennyiben bemutatja a felfedezés és a tanulás örömét ezekben a bizonytalan időkben, a te szemszögedből. Ez lehet beltéri fotó, hangulatos séta az otthonod körül vagy egy erdőben, neked örömet szerző apróság, egy családi portré, állatportré, makrófotó vagy bármi egyéb, ami inspirált téged.

Részvételi #hashtagek

Tedd közzé a fotóidat az Instagramon a kampány időtartama alatt, a következő #hashtagekkel együtt:
*Kérjük, hogy új bejegyzést tegyél közzé keresőcímkével együtt a kampány ideje alatt.

1. #DiscoverWithAlpha
2. #országnév_ILC (az alább felsorolt ország-keresőcímkék valamelyikével)
3. #Sony Alpha modell neve (pl. #a7RM3, #a6400, #a9)
4. #objektívmodell neve (pl. #SEL24105G, SEL85F14GM) *bármilyen objektívet, akár nem Sony gyártmányú objektívet is elfogadunk.

Az érvényes ország-keresőcímkék listája:

Németország: #DE_ILC
Egyesült Királyság: #UK_ILC
Franciaország: #FR_ILC
Olaszország: #IT_ILC
Spanyolország: #ES_ILC
Hollandia: #NL_ILC
Svájc: #CH_ILC
Lengyelország: #PL_ILC
Norvégia: #NO_ILC
Ausztria: #AT_ILC
Svédország: #SE_ILC
Belgium: #BE_ILC
Dánia: #DK_ILC
Finnország: #FI_ILC
Görögország: #GR_ILC
Románia: #RO_ILC
Észtország: #EE_ILC
Litvánia: #LT_ILC
Lettország: #LV_ILC
Magyarország: #HU_ILC
Portugália: #PT_ILC
Bulgária #BG_ILC
Írország: #IE_ILC 
Luxemburg: #LUX_ILC
Cseh Köztársaság: #CZ_ILC
Szlovákia: #SK_ILC
Törökország: #TR_ILC

(Például: #DiscoverWithAlpha #HU_ILC #a6400 #SEL24105G)

Indulásra vonatkozó adatok

A Verseny Ideje

2020. július 22.
és
2020. augusztus 31. éjfél között (közép-európai idő szerint)

A verseny lebonyolítása

1. lépés: Részvétel a versenyen

A versenyen való indulás előtt kérjük, hogy olvass el minden részletet. A versenyen való indulásoddal kijelented, hogy elfogadod a részvételi feltételeket. A részvételhez 2020. augusztus 31-én (közép-európai idő szerint) éjfélig kövesd az ’Indulás a versenyen” fejezetben leírtakat.

2. lépés: Kapcsolatfelvétel a döntőbe jutott résztvevőkkel

A döntőbe jutott résztvevők az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül kapnak üzenetet az @alphauniversebysony.eu Instagram-fióktól legkésőbb 2020. szeptember végéig, melyben kérünk, hogy küldd el a módosítatlan fotókat EXIF-adatokkal együtt a megjelölt időben.
*Ha a résztvevő nem válaszol a kapcsolatfelvételi kísérlettől számított 3 napon belül, az egyben a versenyen való részvétel visszavonását jelenti.
**Fontos tudni, hogy kizárólag a döntőbe jutott résztvevők irányában történik kapcsolatfelvétel.

3. lépés: Az európai győztesek kihirdetése

Az európai győzteseket legkésőbb 2020. szeptember végéig jelentik be a Sony Europe-tól érkező e-mailben. Az európai győztes fotók megjelenhetnek az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókban és a Sony Group közösségimédia-fiókjaiban is.

4. lépés: A globális győztesek kihirdetése

A globális győzteseket az egyes régiók győztesei közül választják ki, majd 2020. október közepéig jelentik be a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiókban, valamint a Sony vállalatcsoport közösségimédia-fiókjaiban és webhelyein.

5. lépés: A nyeremények átadása

A regionális és a globális győztesek egyaránt a Instagram Direct szolgáltatáson keresztül, az @alphauniversebysony.eu Instagram-fióktól kapott üzenetben kapnak értesítést, továbbá felkérést a kapcsolattartási adataik, köztük a postai címük megadására a nyeremények eljuttatásának megkönnyítése érdekében.

Díjak és nyeremények

A díjazott európai győztesek száma: 3 személy

A győztesek a következő nyereményeket kapják:

1. helyezett (1 személy)
Cserélhető objektíves Alpha 7 III K fényképezőgép-készlet ILCE-7M3K
2. helyezett (1 személy)
Cserélhető objektíves Alpha 6600 M fényképezőgép-készlet ILCE-6600M
3. helyezett (1 személy)
Cserélhető objektíves Alpha 6100 L fényképezőgép-készlet ILCE-6100L

A díjazott globális győztesek száma: 5 személy

Az 5 globális győztes mindegyike kap egy-egy cserélhető objektíves Alpha 7R IV fényképezőgépet, valamint egy, az alábbi listából általuk választott Sony G Master Series objektívet.

Cserélhető objektíves Alpha 7R IV fényképezőgép ILCE-7RM4
A győztes az alábbi listában szereplő Sony G Master Series objektívek közül választhat:
FE 16–35 mm F2.8 GM SEL1635GM
FE 24 mm F1.4 GM SEL24F14GM
FE 24-70mm F2.8 GM SEL2470GM
FE 85 mm F1.4 GM SEL85F14GM
FE 70–200 mm F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100 mm F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM
FE 135 mm F1.8 GM SEL135F18GM

Részvételi feltételek:

NINCS KÖTELEZŐ VÁSÁRLÁS

 1. A Sony Alpha Instagram Discover with Alpha fotóverseny (a továbbiakban „Verseny”) promóciójáért a Sony Europe B.V. vállalat (címe: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság) (a továbbiakban „Sony”) felel. A Versenyt semmilyen módon nem finanszírozza, nem támogatja és nem irányítja az Instagram, és az Instagramhoz semmilyen módon nem társítható. Az Instagramot a jelen dokumentum alapján a Verseny minden résztvevője teljes mértékben felmenti mindennemű felelősségvállalás alól.
 2. A Versenyen minden, 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik saját személyes Instagram-fiókkal, és a következő országok valamelyikében él: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Portugália, Bulgária, Írország, Luxemburg, Cseh Köztársaság, Szlovákia vagy Törökország (a továbbiakban: „Részvételre Jogosult Országok”). A Sony vállalatcsoport alkalmazottai és családtagjaik számára az indulás nem engedélyezett.
 3. A Verseny 2020. július 22-én kezdődik, és 2020. augusztus 31-én, éjfélkor fejeződik be („Verseny Ideje”)
 4. A Versenyen való elinduláshoz kérlek, végezd el a következő lépéseket:
  1. lépés: kövesd a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiókot;

  2. lépés: tölts fel a saját Instagram-fiókodra egy Sony Alpha sorozatba tartozó fényképezőgéppel, személyesen általad készített fotót, és add hozzá a következő #hashtageket:
  #DiscoverWithAlpha
  #ország_ILC (ide válaszd ki a lakóhelyed szerinti országnak megfelelőt az alábbi listából)
  #Sony Alpha modell neve (pl. #a7RM3, #a6400, #a9)
  #Objektívmodell neve (pl. #SEL24105G, SEL85F14GM)  * bármilyen objektívet, akár nem Sony gyártmányú objektívet is elfogadunk

  *Kérjük, hogy új bejegyzést tegyél közzé keresőcímkével együtt a kampány ideje alatt.

  Az érvényes ország-keresőcímkék listája:
  Németország: #DE_ILC
  Egyesült Királyság: #UK_ILC
  Franciaország: #FR_ILC
  Olaszország: #IT_ILC
  Spanyolország: #ES_ILC
  Hollandia: #NL_ILC
  Svájc: #CH_ILC
  Lengyelország: #PL_ILC
  Norvégia: #NO_ILC
  Ausztria: #AT_ILC
  Svédország: #SE_ILC
  Belgium: #BE_ILC
  Dánia: #DK_ILC
  Finnország: #FI_ILC
  Görögország: #GR_ILC
  Románia: #RO_ILC
  Észtország: #EE_ILC
  Litvánia: #LT_ILC
  Lettország: #LV_ILC
  Magyarország: #HU_ILC
  Portugália: #PT_ILC
  Bulgária #BG_ILC
  Írország: #IE_ILC 
  Luxemburg: #LUX_ILC
  Cseh Köztársaság: #CZ_ILC
  Szlovákia: #SK_ILC
  Törökország: #TR_ILC
  (pl. #DiscoverWithAlpha #UK_ILC #a6400 #SEL24105G)
 5. A beküldött fotókat Sony Alpha sorozatú fényképezőgéppel kell elkészíteni. Az Instagram-fiókodat nyilvános láthatóságúra kell állítanod a versenyen való részvételhez. A közzétételüket követően a fotóidnak elérhetőnek kell maradniuk a fiókodban a Verseny Ideje alatt (a fentebbi 3. szakaszban meghatározott időszakban), különben előfordulhat, hogy a részvételedet érvénytelennek tekintjük.
 6. A fotóiknak a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban végzett feltöltésével és a Versenyre történő nevezésükkel a résztvevők elfogadják, és kötelezően betartják a Verseny szabályzatát, valamint a jelen feltételeket. A Sony által kihirdetett, és az ezen a weboldalon vagy a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Verseny szabályzatának részét képezik.
 7. A fotóknak kapcsolódniuk kell a promóciós oldalon leírt témához, és készítésük során a Sony Alpha sorozatú fényképezőgép funkcióit kell használni. A részvételi céllal feltölthető fényképek számára vonatkozóan nincs korlát, de minden egyes fotónak egyedinek kell lennie, és meg kell felelnie a jelen részvételi feltételeknek.
 8. Képszerkesztő szoftverrel, vagy azzal egyenértékű programokkal módosított fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat legális úton beszerzett szoftverrel hajtották végre.
 9. A résztvevők számára tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, közönséges, fenyegető vagy törvénytelen tartalmat megjelölni, vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a kapcsolódó hozzászólások/címkék esetében), illetve olyan egyéb tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy bűncselekmény elkövetésére buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, illetve amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek olyan fotóval, amelyen vízjel, képaláírás vagy harmadik fél márkajelzése szerepel.
 10. A Sony minden, a Verseny Ideje alatt az Instagramon keresztül beérkező érvényes jelentkezést elbírál a saját meglátása szerint a képek kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján. A fent említett kritériumokat szem előtt tartva a Sony kiválasztja a legjobb beérkezett alkotásokat, a győztes munkákat pedig egy független bíráló fogja kiválasztani, akinek a döntései véglegesek és kötelező érvényűek.
 11. A győztesnek ítélt pályamunkát beküldő résztvevők az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül kapnak értesítést az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőknek el kell küldeniük a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsák a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztesekkel, hogy tájékoztassa őket a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha egy potenciális győztes nem válaszol, és nem hajtja végre az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül küldött első üzenetben szereplő utasításokat három (3) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és másik győztest választunk. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.
 12. 3 győztes kiválasztására kerül sor, akik közül az első a következő nyereményt kapja: (1 személy): cserélhető objektíves Alpha 7 III K fényképezőgép-felszerelés (ILCE-7M3K), a 2. helyezett (1 személy): cserélhető objektíves Alpha 6600 M fényképezőgép-felszerelés (ILCE-6600M), 3. helyezett (1 személy): cserélhető objektíves Alpha 6100 L fényképezőgép-felszerelés (ILCE-6100L).
 13. A nyeremények nem válthatók át készpénzre vagy levásárolható összegkeretre. A nyeremények elcserélése és átruházása nem megengedett. Amennyiben a nyeremény(ek) bármilyen okból elérhetetlenné válik/válnak, a Sony fenntartja a jogot egy azonos értéket képviselő nyeremény biztosítására.
 14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győzteseket terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.
 15. Az európai győztesekkel az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból vesszük fel a kapcsolatot 2020. szeptember végéig, a nyereményeket pedig 2020. október elejéig küldjük el a győzteseknek, amelynek költsége nem a győztest terheli. A nyereményeket kizárólag olyan címekre juttatjuk el, amelyek a fentebbi 2. szakaszban felsorolt, Részvételre Jogosult Országokban találhatók.
 16. A győztes versenyművek automatikusan részt vesznek egy másik, egész világra meghirdetett versenyben (a továbbiakban: „Globális Verseny”) más régiók győzteseivel együtt, és esélyük nyílik a következő további nyeremények elnyerésére:
  a Globális Versenyen 5 győztes versenymű kiválasztására kerül sor, és az egyes győztesek nyereménye a következő:
  egy cserélhető objektíves Alpha 7R IV fényképezőgép (ILCE-7RM4)
  , valamint: egy darab, a győztes által választott objektív az alább felsorolt Sony G Master Series objektívek közül;
  - FE 16–35 mm F2.8 GM (SEL1635GM)
  - FE 24 mm F1.4 GM (SEL24F14GM)
  - FE 24–70 mm F2.8 GM (SEL2470GM)
  - FE 85 mm F1.4 GM (SEL85F14GM)
  - FE 70–200 mm F2.8 GM OSS (SEL70200GM)
  - FE 100 mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM)
  - FE 135 mm F1.4 GM (SEL135F18GM)
 17. A Globális Verseny eredményét egy zsűri állapítja meg, amelynek tagjait a Japánban működő Sony Imaging Products & Solutions Inc. vállalat nevezi ki, és amelynek kötelezően tagja legalább egy független zsűritag, a győztes versenyművek kiválasztása pedig a felvétel általános kompozíciója és kreativitása/eredetisége alapján történik. A győztesek értesítésén kívül semmilyen módon nem válaszolunk a nevezésekkel és a győztesek kiválasztásával kapcsolatos megkeresésekre.
 18. A Globális Verseny győzteseivel az Instagram Direct szolgáltatásán keresztül, az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból vesszük fel a kapcsolatot, és a győztes versenyműveket a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiókban nevezzük meg 2020. október közepéig, a nyereményeket pedig 2020. október végéig küldjük el.
 19. Azzal, hogy fotókat nevez be a Versenyre, a résztvevő garanciát vállal arra vonatkozóan, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a versenyszabályoknak, valamint a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredeti felvételek, melyeket a résztvevő készített Sony Alpha sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotókhoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a résztvevő megkapta a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjáról – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.
 20. A versenyműveket ki lehet zárni, és a nyereményeket vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.
 21. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes licencet ad a Sony számára a beküldött fotók másolására, módosítására, szerkesztésére, átvételére, közzétételére, sokszorosítására, megjelenítésére, terjesztésére és egyéb módon történő felhasználására bármilyen online médiumban Európa területén a Versenyen való indulástól kezdődő, és 2022. augusztus 31-ig tartó időszakban (beleértve a továbblicencelés jogát is a Sony vállalatcsoport más tagjai felé). Nevezetesen: a résztvevő tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a Sony vállalatcsoport webhelyein és közösségimédia-fiókjaiban megjelenhetnek a beküldött fotók, és a Sony szerkesztheti, illetve megváltoztathatja a felvételeket (pl. körülvághatja, illetve képet, zenét vagy hangeffektust adhat hozzá). A fotók bármilyen egyéb felhasználása a résztvevővel kötött megállapodás tárgyát képezi. A résztvevő garantálja, hogy rendelkezik a jelen záradékban említett licenc biztosításához szükséges jogokkal. A résztvevő elfogadja, hogy a beküldött fotók felhasználásával kapcsolatban lemond minden személyhez fűződő jogáról.
 22. A Sony semmiféle felelősséget nem vállal a beküldött fotók közzétételét követően azok felhasználásával kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos esetleges vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja, és minden kártalanítási kötelezettség alól mentesíti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen Versenyben történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt is, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.
 23. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a Versennyel vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, sem az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melyek következtében valaki nem tud részt venni a Versenyen, illetve nem tud közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.
 24. A Sony jogosult bármikor, előzetes értesítés nélkül törölni, felfüggeszteni, elhalasztani vagy időtartamában megváltoztatni a versenyt.
 25. A résztvevők személyes adatainak feldolgozása a Sony adatvédelmi szabályzatának megfelelően történik, kizárólag a Verseny adminisztrációjának és népszerűsítésének céljából – beleértve a Versennyel kapcsolatos kommunikációt, a nevezések kezelését, a nyeremények elküldését, a győztes versenyművek megjelenítését, valamint az ezen tevékenységekhez járulékosan kapcsolódó célokat is.
 26. A résztvevők által megadott személyes adatokat a szervező megsemmisíti vagy törli a Verseny végén, kivéve a díjnyertesekét és azon résztvevőkét, akiknek a fotóit a szervező felhasználja.
 27. Amennyiben a Sony nem tudja érvényesíteni ezen szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemond az adott rendelkezésről.
 28. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti ország jogszabályai másként nem rendelkeznek, a Verseny (köztük a részvétel követelményei és a jelen feltételek) esetében az Egyesült Királyság jogrendje hatályos, és bármilyen vita esetében Anglia és Wales bíróságai illetékesek.