SONY

menu
Search button in the site

Open the search area of the siteく

#DiscoverWithAlpha Instagram Photo Contest

Конкурс за снимки в Instagram със серия Alpha от Sony

#DiscoverWithAlpha

Животът за творците се преобърна изцяло през последните няколко месеца. Но това не спира мнозина да усъвършенстват своите фотографски умения у дома или в градината си. Много творци сега се готвят и да изследват района около тях или дори да пътуват по-далеч. Светът може би все още се променя. Но откриването и творчеството остават в основата на всичко, което правим! Затова нека се обединим като общност и да споделим това, което сме открили, научили и създали.

Sony Europe провежда конкурс за потребители с фотоапарати от серията Alpha на Sony. За да участвате, споделете най-добрите си снимки чрез Instagram, като използвате хаштаг #DiscoverWithAlpha.

Участващите снимки се оценяват според тяхната креативност, оригиналност и емоционално въздействие. Победителите ще бъдат обявени на уебсайтовете и каналите в социалните мрежи от групата на Sony.

Печелившите снимки от Европа също ще участват в световен конкурс, който ще включва участия от целия свят.

Изпратете вашите снимки и получете шанс да спечелите фантастични награди!

Вижте по-долу пълните общи условия.

Участие в конкурса

1)	Следвайте профила ни в Instagram @Sony.Alpha_photocontest 2)	Публикувайте снимките си в Instagram с изброените по-долу хаштагове за участие, за да се включите в конкурса

Тема

#DiscoverWithAlpha

Откривайте, учете и създавайте с Alpha от Sony

Обектът няма значение, стига да представя вълнението от откриването и научаването, от вашата гледна точка в това несигурно време. Това може да бъде фотография на закрито, вдъхновение от малки разходки около дома ви или в гората, малки неща, които ви правят щастливи, семеен портрет, портрет на домашен любимец, макрофотография или нещо друго, което ви вдъхновява.

Хаштагове за участие

Публикувайте снимките си в Instagram през периода на кампанията със следните хаштагове:
*Направете нова публикация с хаштаг през периода на кампанията.

1. #DiscoverWithAlpha
2. #държава_ILC (използвайки един от изброените по-долу хaштагове за държава)
3. #Sony Alpha име на модел (напр. #a7RM3, #a6400, #a9)
4. #Име на модел обектив (напр. #SEL24105G, SEL85F14GM) *всички обективи включително обективи, които не са от Sony, се приемат

Списък с валидни хаштагове на държави:

Германия: #DE_ILC
Обединеното кралство: #UK_ILC
Франция: #FR_ILC
Италия: #IT_ILC
Испания: #ES_ILC
Нидерландия: #NL_ILC
Швейцария: #CH_ILC
Полша: #PL_ILC
Норвегия: #NO_ILC
Австрия: #AT_ILC
Швеция: #SE_ILC
Белгия: #BE_ILC
Дания: #DK_ILC
Финландия: #FI_ILC
Гърция: #GR_ILC
Румъния: #RO_ILC
Естония: #EE_ILC
Литва: #LT_ILC
Латвия: #LV_ILC
Унгария: #HU_ILC
Португалия: #PT_ILC
България: #BG_ILC
Ирландия: #IE_ILC 
Люксембург: #LUX_ILC
Чехия: #CZ_ILC
Словакия: #SK_ILC
Турция: #TR_ILC

(Например #DiscoverWithAlpha #UK_ILC #a6400 #SEL24105G)

Информация за участие

Период на конкурса

От 22-ри юли 2020 г. до
полунощ (CET) на 31 август 2020 г.

Конкурсни процедури

Стъпка 1 Участие в конкурса

Трябва да прочетете всички общи условия, преди да можете да участвате в Конкурса – с включването си в Конкурса се счита, че сте приели правилата и условията. Следвайте стъпките в раздела "Участие в конкурса", за да се включите до полунощ (CET) на 31 август 2020 г.

Стъпка 2 Контакт с избрани участници

До края на септември 2020 г. ще бъде осъществена връзка с одобрените участници чрез Instagram Direct от профила в Instagram @alphauniversebysony.eu и ще бъде необходимо да изпратят своите снимки с пълни EXIF данни в рамките на определения период.
* Ако не е получен отговор в рамките на 3 дни след свързването, се счита, че участникът се е оттеглил от конкурса.
** Имайте предвид, че ще бъде осъществен контакт само с избрани участници.

Стъпка 3 Обявяване на победителите в Европа

Победителите в Европа ще бъдат обявени до края на септември 2020 г. чрез имейл от Sony Europe. Печелившите снимки от Европа може също да бъдат споделени чрез профил @alphauniversebysony.eu в Instagram и други профили на групата на Sony в социалните мрежи.

Стъпка 4 Обявяване на световните победители

Световните победители ще бъдат избрани от печелившите участници от всеки регион и ще бъдат обявени до средата на октомври 2020 г. на профилa @Sony.Alpha_photocontest в Instagram, а също и на профилите в социалните мрежи и уебсайтовете от групата на Sony.

Стъпка 5 Изпращане на награди

Както регионалните, така и световните победители ще бъдат уведомени чрез Instagram Direct от профила @alphauniversebysony.eu в Instagram и ще бъде поискано да предоставят своите данни за връзка, включително адрес за улесняване на изпращането на награди.

Награди

Награди за победителите от Европа: 3 човека

Победителите ще получат следните награди:

1-во място (1 човек)
Комплект фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 7 III K ILCE-7M3K, прибл. стойност 2200 EUR/2000 GBP
2-ро място (1 човек)
Комплект фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 6600 M ILCE-6600M, прибл. стойност 1900 EUR/1400 GBP
3-то място (1 човек)
Комплект фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 6100 L ILCE-6100L, прибл. стойност 850 EUR/750 GBP

Награди за световните победители: 5 човека

5 победители ще получат фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 7R IV, както и обектив G Master Series от Sony по свой избор от списъка по-долу.

Фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 7R IV ILCE-7RM4
Избор от обективи от G Master Series от Sony за победителя, изброени по-долу:
FE 16 – 35 мм F2.8 GM SEL1635GM
FE 24 мм F1.4 GM SEL24F14GM
FE 24 – 70 мм F2.8 GM SEL2470GM
FE 85 мм F1.4 GM SEL85F14GM
FE 70 – 200 мм F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100 мм F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM
FE 135 мм F1.8 GM SEL135F18GM

Общи условия:

НЕ Е НЕОБХОДИМА ПОКУПКА

 1. Организаторът на фотоконкурса за открития с Alpha ("Конкурс") е Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Обединеното кралство ("Sony"). Конкурсът не е спонсориран, одобрен, администриран от или свързан с Instagram. Всеки участник в Конкурса освобождава напълно Instagram от отговорност.
 2. Конкурсът е достъпен за лица над 18 години с личен профил в Instagram, които са жители на Германия, Обединеното кралство, Франция, Италия, Испания, Нидерландия, Швейцария, Полша, Норвегия, Австрия, Швеция, Белгия, Дания, Финландия, Гърция, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Португалия, България, Ирландия, Люксембург, Чехия, Словакия и Турция ("Държави, отговарящи на условията"). Служители на компании от групата на Sony и членове на техните семейства нямат право да участват.
 3. Конкурсът ще започне на 22 юли 2020 г. и ще завърши в полунощ на 31 август 2020 г. ("Период на конкурса")
 4. За да се включите в Конкурса трябва да изпълните следните стъпки:

  Стъпка 1: последвайте профила @Sony.Alpha_photocontest в Instagram;

  Стъпка 2: качете в профила си в Instagram снимка, направена лично от Вас, използвайки фотоапарат от серията Alpha на Sony, и добавете следните хаштагове:
  #DiscoverWithAlpha
  #държава_ILC (попълнете държавата си на пребиваване, като използвате списъка по-долу)
  #Sony Alpha име на модел (напр. #a7RM3, #a6400, #a9)
  #Име на модел обектив (напр. #SEL24105G, SEL85F14GM) *всички обективи, включително обективи, които не са от Sony, се приемат

  *Направете нова публикация с хаштаг през периода на кампанията.

  Списък с валидни хаштагове на държави:
  Германия: #DE_ILC
  Обединеното кралство: #UK_ILC
  Франция: #FR_ILC
  Италия: #IT_ILC
  Испания: #ES_ILC
  Нидерландия: #NL_ILC
  Швейцария: #CH_ILC
  Полша: #PL_ILC
  Норвегия: #NO_ILC
  Австрия: #AT_ILC
  Швеция: #SE_ILC
  Белгия: #BE_ILC
  Дания: #DK_ILC
  Финландия: #FI_ILC
  Гърция: #GR_ILC
  Румъния: #RO_ILC
  Естония: #EE_ILC
  Литва: #LT_ILC
  Латвия: #LV_ILC
  Унгария: #HU_ILC
  Португалия: #PT_ILC
  България: #BG_ILC
  Ирландия: #IE_ILC 
  Люксембург: #LUX_ILC
  Чехия: #CZ_ILC
  Словакия: #SK_ILC
  Турция: #TR_ILC
  (напр. #DiscoverWithAlpha #UK_ILC #a6400 #SEL24105G)
 5. Изпратените снимки трябва да са направени с фотоапарат от серията Alpha на Sony. Вашият профил в Instagram трябва да е публичен, за да участвате в Конкурса. След като бъдат публикувани, Вашите снимки трябва да останат в профила Ви в Instagram до края на Периода на конкурса, посочен в раздел 3 по-горе, в противен случай Вашето участие няма да бъде потвърдено.
 6. Изпращането на снимки в съответствие с раздел 4 по-горе и включването в Конкурса ще се счита за приемане на и обвързване с правилата на Конкурса и настоящите общи условия. Всякакви по-нататъшни инструкции за участие, предоставени от Sony и публикувани в този уебсайт или профила @Sony.Alpha_photocontest в Instagram, ще бъдат част от правилата на Конкурса.
 7. Снимките трябва да бъдат свързани с темата, описана на промоционалната страница, и трябва да се възползват от функциите на Вашия фотоапарат от серията Alpha на Sony. Няма ограничение за броя снимки, които може да качите за участие, но всяка снимка трябва да е уникална и да спазва настоящите общи условия.
 8. Приемат се снимки, променени чрез софтуер за редактиране на изображения или еквивалентни програми. Участникът гарантира, че подобряването на снимките е извършено чрез използване на законно придобит софтуер.
 9. Забранява се да се отбелязват или изпращат опозоряващи, клеветнически, неприлични, порнографски, обидни, застрашителни или незаконни материали (както снимки, така и свързани коментари/етикети) или материали, които може да представляват или насърчават поведение, което би се сметнало за престъпление, би довело до подвеждане под гражданска отговорност или би нарушило по-друг начин закон или правилата за използване на Instagram. Участниците нямат право да изпращат снимки, които включват водни знаци, заслуги за снимки или марки на трети страни.
 10. Sony ще разгледа всички отговарящи на условията снимки, изпратени чрез Instagram през Периода на конкурса, като те ще бъдат оценени според собствената преценка на Sony въз основа на нивото им на креативност, оригиналност и визуално/емоционално въздействие на изображението. Sony ще създаде списък с подбрани кандидати въз основа на посочените по-горе критерии, а окончателното определяне на победителите ще бъде извършено от независим съдия, чиито решения ще бъдат окончателни и обвързващи.
 11. С участниците, които са изпратили потенциално печеливши снимки, ще бъде осъществена връзка чрез Instagram Direct от профила @alphauniversebysony.eu в Instagram и ще бъдат помолени да изпратят EXIF данните на избраната снимка, за да се покаже съответствие с изискванията за участие. След това Sony ще се свърже с потенциалните победители по имейл и ще изпрати инструкции как да получат наградите си. Ако потенциален победител не отговори и не изпълни инструкциите в първоначалното съобщение от Instagram Direct в рамките на три (3) дни или ако данните разкрият, че снимката не отговаря на настоящите правила и условия, участникът няма да има право да получи наградата и ще бъде избран друг победител. Ще бъде осъществена връзка с максимум трима (3) други победители.
 12. Ще бъдат избрани 3 печеливши участници, като първият ще получи следната награда: (1 лице): комплект за фотоапарат със сменяем обектив Alpha 7 III K (ILCE-7M3K) (прибл. стойност 2200 €/2000 £), 2-ро място (1 лице комплект за фотоапарат със сменяем обектив Alpha 6600 M (ILCE-6600M) (прибл. стойност 1900 €/1400 £), 3-то място (1 лице): комплект за фотоапарат със сменяем обектив Alpha 6100 L (ILCE-6100L) (прибл. стойност 850 €/750 £).
 13. Наградата не може да се замени срещу пари в брой или кредит. Наградата не може да се разменя или прехвърля. Ако наградите не могат да бъдат предоставени по някаква причина, Sony си запазва правото да предостави други такива с еквивалентна стойност.
 14. Победителите поемат напълно и самостоятелно отговорността за индивидуални данъчни задължения, свързани с получаването на наградата, и приемайки я, освобождават Sony от всякаква подобна отговорност.
 15. С победителите в Европа ще бъде осъществена връзка чрез профил @alphauniversebysony.eu в Instagram до септември 2020 г., а наградите ще бъдат изпратени на победителите до началото на октомври 2020 г.безплатно. Наградите ще бъдат доставени само до адреси в Държавите, отговарящи на условията, посочени в раздел 2 по-горе.
 16. Всички печеливши снимки ще бъдат включени автоматично в следващ световен награден конкурс ("Световен конкурс") заедно с победителите от Конкурси в други региони, с шанс да спечелят следните допълнителни награди:
  ще бъдат избрани 5 печеливши снимки в Световния конкурс, като всеки победител получава:
  Един фотоапарат със сменяеми обективи Alpha 7R IV (ILCE-7RM4) (прибл. стойност 4000 EUR/3400 GBP)

  Плюс: Един обектив по избор от серия G Master Series от Sony за победителя, изброени по-долу:
  - FE 16 – 35 мм F2.8 GM (SEL1635GM) (прибл. стойност 2300 EUR/2000 GBP)
  - FE 24 мм F1.4 GM (SEL24F14GM) (прибл. стойност 1500 EUR/1350 GBP)
  - FE 24 – 70 мм F2.8 GM (SEL2470GM) (прибл. стойност 1950 EUR/1800 GBP)
  - FE 85 мм F1.4 GM (SEL85F14GM) (прибл. стойност 1680 EUR/1500 GBP)
  - FE 70 – 200 мм F2.8 GM OSS (SEL70200GM) (прибл. стойност 2470 EUR/2300 GBP)
  - FE 100 мм F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) (прибл. стойност 1440 EUR/1100 GBP)
  - FE 135 мм F1.4 GM (SEL135F18GM) (прибл. стойност 1700 EUR/1600 GBP)
 17. Световният конкурс ще се оценява от панел съдии, създаден от Sony Imaging Products & Solutions Inc. в Япония, включително поне един независим съдия, а печелившите снимки ще бъдат избрани въз основа на цялостната композиция и креативността/оригиналността на снимката. Освен известяване на победителите няма да се приемат запитвания относно участия и избор на победители.
 18. Ще бъде осъществена връзка с победителите в световния конкурс чрез Instagram Direct от профила @alphauniversebysony.eu в Instagram и печелившите участници ще бъдат обявени в профила @Sony.Alpha_photocontest в Instagram до средата на октомври 2020 г., а наградите ще бъдат изпратени на победителите до края на октомври 2020 г.
 19. Изпращайки снимки за Конкурса, участникът гарантира, че: (1) снимките отговарят напълно на правилата на Конкурса и на настоящите общи условия; (2) снимките са оригинални, заснети от участника с фотоапарат от серията Alpha на Sony; (3) участникът притежава всички права (включително авторски) върху снимките; и (4) снимките не нарушават правата на трето лице (включително правото на публичност, поверителност или други еквивалентни лични права) и е получил разрешение да използва изображението на всяко лице от изпратените снимки. Участникът потвърждава, че изпращането на изображения от други източници (включително например други уебсайтове или блогове) е забранено и използването на такива без разрешение може да представлява нарушаване на авторско право.
 20. Изпратените снимки може да бъдат изключени от конкурса, а наградите – анулирани, ако Sony с основание установи нарушаване на изискванията за участие, настоящите общи условия или обществения ред и морал.
 21. Участникът предоставя на Sony неотменим, неизключителен и безплатен лиценз да копира, променя, редактира, адаптира, публикува, възпроизвежда, показва, разпространява или използва по друг начин изпратените снимки във всички онлайн медии в Европа за периода след участието в Конкурса до 31 август 2022 г. (включително правото да подлицензира снимките на други компании от групата на Sony). По-конкретно участникът признава и приема, че изпратените снимки може да бъдат публикувани в уебсайтовете и профилите в социалните мрежи на групата на Sony и че Sony може да редактира или модифицира снимките (например чрез изрязване или добавяне на изображение, музика или звукови ефекти). Всякакво друго използване на снимките ще бъде обект на споразумение с участника. Участникът гарантира, че притежава необходимите права да предостави лиценза, описан в тази клауза. Участникът се съгласява да се откаже от всички морални права за използването на представените снимки.
 22. Sony не поема отговорност във връзка с използването за публикуване на изпратените снимки и участникът ще носи цялата отговорност за разрешаването на спорове с трети лица относно изпратените от него снимки за собствена сметка. Участникът се съгласява да предпазва и защитава Sony, нейните свързани компании, директори, служители и представители от и срещу всякакви искове, щети, загуби, разходи или разноски, произтичащи от участието му в Конкурса, включително използването от Sony на изпратените снимки и приемането или използването на наградата от страна на участника.
 23. Sony не прави декларации или гаранции, независимо дали изрични, или подразбиращи се, за този Конкурс или наградите, освен изрично описаното в настоящите общи условия. Sony не носи отговорност за технически грешки или грешки в платформата Instagram, които може да попречат на даден потребител да участва в Конкурса или да получи или изпрати директни съобщения. Sony не се стреми да изключи отговорността за смърт или телесна повреда, дължащи се на проявена от фирмата небрежност.
 24. Sony има право без предизвестие да отмени, спре или отложи или да промени продължителността на Конкурса по всяко време.
 25. Личната информация на участниците ще се обработва в съответствие с Правилата за поверителност на Sony и ще се използва само за администриране и рекламиране на Конкурса, включително за комуникация относно Конкурса, управление на участващи снимки, изпращане на награди, показване на печелившите снимки и за цели, свързани с тези дейности.
 26. Цялата лична информация, предоставена от участниците, ще бъде унищожена или изтрита след края на Конкурса освен в случая на победители и участници, чиито снимки ще се използват.
 27. Неуспешното прилагане от страна на Sony на което и да е от тези общи условия не представлява отказ от права по съответната клауза.
 28. Освен ако законодателството на държавата, в която пребивава участникът, не постановява друго, Конкурсът, включително изискванията за участие и настоящите общи условия, се регулира от английското законодателство и всеки спор попада в юрисдикцията на съдилищата в Англия и Уелс.